cancer-webDepartamentul ”Programe Sociale” din cadrul Societății Studenților Farmaciști Iași (SSFI) organizează, în perioada 25-27 octombrie, în cadrul campaniei “AntiCancer”, proiectul intitulat “No one should fight cancer alone!”.

Obiectivele acestuia sunt de a informa studenţii cu privire la riscurile de dezvoltare a cancerului pulmonar, de a susţine pacienţii ce se confruntă cu această luptă și de a strânge bani pentru a fi donaţi ”Federaţiei Asociaţiilor bolnavilor de cancer”.

“No one should fight cancer alone!” debutează marți, 25 octombrie, cu un flash-mob sugestiv: o fundă realizată din lumânări, in memoria  pacienţilor ce nu au fost diagnosticaţi la timp si au pierdut lupta împotriva cancerului pulmonar.

Miercuri, 26 octombrie, organizatorii vor amplasa un stand în holul Facultății de Farmacie. ”În cadrul acestuia vom avea o cutie pentru donaţii, pliante informative și o cabină fotografică improvizată. Cei ce vor să îşi exprime solidaritatea faţă de pacienţii ce duc această luptă se vor putea fotografia cu unul dintre mesajele noastre (sau îşi pot scrie propriul mesaj de susţinere). Totodată, vom vinde articole realizate hand-made, de către departamentul „Programe Sociale” (banii vor fi de asemenea donați)”, anunță reprezentanții SSMI.

Proiectul se va încheia joi, 27 octombrie, cu o petrecere caritabilă.

Societatea Studenților Farmaciști Iași este o organizație studențească profesională, apolitică, de tip non-profit. Membrii SSFI sunt studenți de cetățenie română sau străină ai Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași, indiferent de sex, naționalitate, religie sau apartenență politică. Scopul SSFI este de a promova și apăra interesele studenților farmaciști pe plan științific, cultural, social și civic.