Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi a câștigat un proiect în cadrul Programului FDI 2016, „Echitate si incluziune sociala in UMF Iași” (EIS), proiect care urmărește să vină în sprijinul studenților care aparțin unor categorii defavorizate. Astfel, 180 de studenți ai Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” vor primi tratate de specialitate și vor fi consiliați în privința alegerii unei specializări, iar 30 dintre ei vor efectua, în timpul vacanței de vară, trei zile de practică la Slănic Moldova, la Sanatoriul Balnear, precum și la spitalul Moinești, în funcție de anul de studiu și de specialitate. Transportul, masa și cazarea pentu toți cei 30 de studenți sunt asigurate de către UMF Iași.

Universitatea, din veniturile proprii, contribuie în cadrul acestui proiect cu suma de 150.000 lei. Restul sumei, finanțată de FDI 2016 (88.000 lei) este alocată cărților de specialitate și materialelor de consiliere.

În vederea selecției sunt luați în calcul studenții cu dizabilități, cei angajați cu carte de muncă, orfanii, cei care-și întrețin familia, cei care provin din familii cu venit sub salariul minim pe economie sau studenți rromi. De asemenea, pentru a deveni membru grup-țintă, studenții vor trebui să aibă un procent cât mai ridicat de examene promovate în anul precedent proiectului cu nota minim 7 (sau media de admitere minim 7 pentru studenții din anul I). În caz de egalitate la numărul de examene promovate, departajarea se va face pe baza mediei aritmetice a examenelor.

Studenți interesați pot completa un formular online până pe data de 26 august, iar anunțarea rezultatelor preliminarii are loc pe 29 august. Până pe 31 august, ora 12.00, se pot depune contestațiile, iar anunțarea rezultatelor finale este programată pe 31 august.