În ședința din 16 ianuarie 2018, Senatul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași a aprobat Metodologia proprie privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în UMF Iași în 2018.

Admiterea la studii de licență în Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași, pentru toate ciclurile universitare (atât pentru locurile finanțate de  bugetul de stat cât și pentru locurile cu taxă) se realizează numai prin concurs de admitere, în limita locurilor aprobate pentru anul respectiv. Numărul de locuri aprobat va fi publicat imediat după primirea Ordinului Ministerului Educației Naționale.

Concursul de admitere se organizează de către UMF Iași pe domenii de licență, la următoarele specializări:

  • Medicină (durata studiilor 6 ani)
  • Medicină Dentară (durata  studiilor 6 ani)
  • Farmacie (durata studiilor 5 ani)
  • Asistență Medicală Generală (durata studiilor 4 ani),
  • Nutriție și Dietetică (durata studiilor 3 ani)
  • Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare (durata studiilor 3 ani)
  • Tehnică Dentară (durata studiilor 3 ani)
  • Bioinginerie (durata studiilor 4 ani).

Concursul pentru admiterea la ciclul de studii universitare de licență va avea loc sub forma unui test grilă, cu durata de trei ore. Clasificarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 90% va avea nota obținută la testul grilă, iar 10% media de la bacalaureat.

Disciplinele de concurs sunt următoarele:

  • Pentru specializările: Medicină și Medicină Dentară – Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) – obligatoriu și Chimie Organică sau Fizică – la alegere.
  • Pentru specializarea Farmacie – Chimie Organică – obligatoriu și Biologie Vegetală sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) – la alegere.
  • Pentru specializările: Asistență Medicală Generală, Tehnică Dentară, Nutriție și Dietetică– la alegere între Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) sau Chimie Organică.
  • Pentru specializarea Balneo-fiziokinetoterapie și recuperareBiologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului)
  • Pentru specializarea Bioinginerie– la alegere între Matematică sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului)

* Procentul din paranteză reprezintă ponderea numărului de întrebări din caietul de teză

 

„Metodologia proprie a UMF Iași privind organizarea și desfășurarea Concursului de Admitere 2018 nu s-a modificat față de cea din anul precedent: se mențin aceleași discipline de examen pentru testul grilă și aceeași pondere a notei obținute la examenul de bacalaureat. Anul trecut, în 2017, am avut o concurență bună la Medicină, la Bioinginerie precum și la specializările de trei ani: Asistență Medicală Generală, Tehnică Dentară și BFKT. Însă, față de admiterea din anul trecut, pentru acest an îmi doresc să crească concurența la toate specializările pe care le oferă Universitatea.”  a declarat Prof.Univ. Dr. Viorel Scripcariu, Rectorul UMF Iași

Metodologia proprie privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în UMF Iași în 2018 poate fi găsită, integral, aici : http://www.umfiasi.ro/sites/admitere/Documents/Admitere%202018/Metodologia%20proprie%20a%20concursului%20de%20admitere%20-%202018.pdf

În cadrul aceleiași ședințe din 16 ianuarie, Senatul UMF Iași a mai aprobat și Metodologia proprie de admitere a românilor de pretutindeni în 2018 (http://www.umfiasi.ro/sites/admitere/Documents/Admitere%202018/Metodologia%20proprie%20de%20admitere%20a%20romanilor%20de%20pretutindeni%20-%202018.pdf ) și Metodologia proprie pentru concursul de admitere prin evaluarea performanțelor școlare și a realizărilor personale ale candidaților, pentru programele de studii cu predare în limba română, engleză sau franceză pe locuri cu taxă în valută, în anul universitar 2018-2019 (urmează să se afișeze pe site-ul UMF Iași în secțiunea dedicată studiilor în limbile engleză și franceză)

Vă recomandăm consultarea periodică a secţiunii Admitere 2018 de pe site-ul UMF Iași pentru a fi la curent cu informaţiile oficiale privind numărul de locuri aprobat, calendarul de concurs etc.