UMF Iași, într-un nou clasament internațional

mai 19, 2020 | @ Academic | 0 comentarii

Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa se află printre cele șase universități din România care au intrat în clasamentul Round University Ranking (RUR) 2020.

RUR, membru al organizației IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, evaluează performanța a 829 de instituții de învățământ superior din întreaga lume, cu ajutorul a 20 de indicatori grupați în patru domenii cheie ale activității universitare: predare, cercetare, diversitate internațională și sustenabilitate financiară. Toate datele brute pentru RUR Rankings sunt furnizate de Thomson Reuters.

În clasamentul mondial RUR sunt prezente doar două universități de medicină și farmacie din România: Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (locul 647) și Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie din Târgu Mureș, clasată pe locul 750.

„Este prima dată când Universitatea apare în Round University Ranking și mă bucur că ocupăm o poziție bună în clasamentul general și locul al treilea, între universitățile românești. Într-o lume globalizată, este normal să ne raportăm la universitățile din întreaga lume, astfel că încă de la începutul primului mandat am introdus ranking-ul universitar în strategia mea managerială și am promovat participarea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” în sistemele de ranking internațional, precum Times Higher Education, U-multirank sau Top 500 Shanghai. De aceea, prezența într-un alt prestigios clasament internațional care măsoară performanțele academice este un real câștig pentru Universitate”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Top RUR România:

  1. Universitatea București – 589
  2. Universitatea Babes-Bolyai din Cluj – 610
  3. Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași – 647
  4. Universitatea de Vest din Timișoara – 672
  5. Universitatea Politehnică din București – 679
  6. Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie din Târgu Mureș -750

Pe primul loc în clasamentul mondial se află Universitatea Harvard, urmată de Institutul de Tehnologie din California (Caltech) și Colegiul Imperial din Londra.

Ligile RUR

RUR a introdus un sistem al ligilor, asemănător cu sistemul medaliilor olimpice:

Golden League (101-200)

Silver League (201-300)

Bronze League (301-400)

Copper League (401-500)

World League (501+)