UMF Iași, în clasamentul US News Best Global Universities

iun. 28, 2024 | @ Academic | 0 comentarii

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a fost clasată pe locul 2142 în clasamentul international US News Best Global Universities 2024-2025, un ranking care pune accent pe reputația globală și regională, dar și pe calitatea cercetării. Clasamentul american este folosit și de metarankingurile care stabilesc cele mai bune universități din România.

Primele locuri din clasamentul general din acest an, care cuprinde 2250 instituții de top din 104 de țări, sunt ocupate de  Harvard University, Massachusetts Institute of Technology, Stanford University și University of Oxford. În România, primele poziții sunt ocupate de Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca (755),  Universitatea Transilvania din Brașov (880) și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (909).

US News Best Global Universities este rankingul cel mai utilizat în Statele Unite ale Americii și unul dintre cele mai importante la nivel internațional. Include 51 de clasamente pe domenii, fiecare dintre acestea având o pondere măsurată prin performanța cercetării academice. Pentru topul global au fost folosiți 13 indicatori: reputația globală a cercetării, reputația cercetării regionale, publicații, cărți, conferințe, Impactul citărilor normalizate, total citări, numărul de publicații care se numără printre cele mai citate 10%,  procent din totalul publicațiilor care sunt printre cele mai citate 10%, colaborare internațională – în raport cu țara, colaborare internațională, numărul de lucrări citate care se numără printre primele 1% cele mai citate și procentul de lucrări foarte citate care se numără printre primele 1% cele mai citate.

Mai multe amănunte, AICI.