Prof. univ. dr. Ceana Nezhat, specialist de renume mondial în chirurgia minim invazivă ginecologică, va conferenția la UMF Iași

iun. 27, 2024 | @ Academic | 0 comentarii

Eveniment de excepție în seria Conferințelor „Grigore T. Popa”: prof. univ. dr. Ceana Nezhat, din Statele Unite ale Americii, profesor de Ginecologie și Obstetrică la Universitatea Emory, medic primar chirurgie ginecologică, fondator al Nezhat Medical Center din Atlanta, specialist în tratamentul chirurgical minim invaziv al endometriozei severe a diferitelor organe, este invitat special al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași pentru a susține o prelegere în cadrul unei sesiuni științifice intitulate „Progrese în chirurgia minim invazivă ginecologică”. Evenimentul, care se bucură de participarea și altor personalități de prestigiu din domeniul chirurgiei, precum prof. univ. dr. Irinel Popescu sau dr. Iacob Marcovici, va avea loc miercuri, 3 iulie, începând cu ora 10.00, în Aula „Alexandru Tzaicu” a Centrului de Simulare „Prof. Univ. Dr. Cristian Dragomir”.

„Invit întreaga comunitate academică a UMF Iași să participe la o sesiune științifică deosebită, în cadrul căreia îl vom avea ca invitat special pe profesorul Ceana Nezhat, renumit specialist în chirurgia minim invazivă. Personalitate de prestigiu recunoscută la nivel internațional pentru experiența sa în tratamentul endometriozei multiorganice și în chirurgia pentru îmbunătățirea fertilității, prof. univ. dr. va susține prelegerea «Adolescent endometriosis. Why early detection is important»”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Profesorul Ceana Nezhat, profesor de Ginecologie și Obstetrică la Universitatea Emory, medic primar chirurgie ginecologică, fondator al Nezhat Medical Center din Atlanta, ocupă funcțiile de Director Medical de Educație și Formare și de Director Chirurgie Minim Invazivă și Robotică la Spitalul Northside din Atlanta, Georgia, SUA. Este considerat pionier în numeroase proceduri inovatoare pentru avansarea chirurgiei laparoscopice video și a tehnicilor robotice și a fost distins cu numeroase premii pentru abilitățile sale chirurgicale și activitatea didactică.