UMF Iași, în clasamentul Emerging Economies University Rankings 2021

mart. 10, 2021 | @ Academic | 0 comentarii

UMF Iași se regăsește  în topul celor mai performante 606 de universități din 48 de țări din întreaga lume, ocupând poziția 501+ în clasamentul Emerging Economies University Rankings 2021, realizat de revista britanică „The Times Higher Education”.

Prezența noastră constantă în clasamentele internaționale este importantă atât din punctul de vedere al vizibilității, dar și pentru că ne oferă o evaluare obiectivă, un diagnostic, astfel că putem să vedem mai bine ce trebuie îmbunătățit sau corectat, fie că vorbim de actul  educațional, calitatea cercetării, dezvoltarea infrastructurii sau perspectivele internaționale”, a declarat  prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

The Times Higher Education Emerging Economies University Rankings 2021 include piețele emergente avansate, emergente secundare sau de frontieră.

Emerging Economies University Rankings 2021utilizează aceiași 13 indicatori de performanță atent calibrați pentru a oferi cele mai cuprinzătoare și echilibrate comparații. Acești indicatori sunt grupați în cinci domenii: Predare (mediul de învățare) – 30%; Cercetare (volum, venit și reputație) – 30%; Citări (influența cercetării) – 20%; Perspective internaționale (personal, studenți și cercetare) – 10% și Venituri din industrie (transfer de cunoștințe) – 10%.

România este reperzentată în acest clasament de 13 universități, pe primul loc aflându-se Academia de Studii Economice din Bucuresti (poziția 201–250, în clasamentul internațional.

În clasamentul mondial, China își păstrează poziția de lider,  ocupând primele cinci locuri în clasament și rămâne, de asemenea, cea mai reprezentată țară, cu 91 de instituții de învățământ superior.

Mai multe amănunte, AICI