UMF Iași, gazda Conferinței Anuale a Asociației Facultăților de Medicină din Europa (AMSE)

aug. 25, 2023 | @ Academic | 0 comentarii

Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași va găzdui, în perioada 5-7 octombrie 2023, Conferința Anuală a Asociației Facultăților de Medicină din Europa (AMSE), care va avea ca temă: „Transformarea digitală pentru profesiile din domeniul sănătății: îngrijirea pacientului, învățământ medical și cercetare”https://amse2023.ro/.

„Conferința AMSE 2023 va oferi școlilor de medicină o platformă pentru a-și împărtăși experiențele și cele mai bune practici în valorificarea tehnologiilor digitale pentru îngrijirea pacienților, educația medicală și cercetarea. Prin Adunarea Generală AMSE și alte activități ale conferinței, participanții vor avea, de asemenea, oportunitatea de a afla mai multe despre inițiativele și obiectivele AMSE în curs. Acestea includ promovarea celor mai înalte standarde de educație și cercetare medicală, încurajarea colaborării și inovației între școlile de medicină din Europa și abordarea problemelor și provocărilor emergente cu care se confruntă educația și cercetarea medicală în era digitală. Sperăm că această conferință va inspira noi idei și colaborări care vor modela viitorul asistenței medicale digitale în Europa și nu numai”, au transmis organizatorii evenimentului, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași și membru al Comitetului Executiv AMSE și prof. univ. dr. Harm Peters, președintele AMSE.

Conferința AMSE din acest an va fi structurată pe trei secțiuni – Educație, Cercetare și Îngrijirea pacientului – în cadrul cărora se vor susține prelegeri, lucrări, discuții la masa rotundă și ateliere de lucru. Participanții vor avea oportunitatea să-și împărtășească experiențele și cele mai bune practici în valorificarea tehnologiilor digitale și în abordarea problemelor și provocărilor cu care se confruntă educația și cercetarea medicală în era digitală.

Nume importante se vor alătura evenimentului în acest efort de a identifica soluții vizionare la provocările aduse de transformarea digitală, precum prof. univ. dr. Trevor Gibbs, fost președinte al Asociației pentru Educație Medicală din Europa (AMEE) și consultant al Organizației Mondială a Sănătății (WHO), prof. univ. dr.  Ken Masters, profesor de informatică medicală din cadrul Departamentului de educație medicală și informatică, Universitatea Sultan Qaboos, Oman și autor al Ghidului AMEE pentru IA în educația medicală, experții de renume mondial în educație prof. univ. dr. Ronald M. Harden și prof. univ. dr.  David Christopher Morgan Taylor.

AMSE este un forum de prestigiu, fondat încă din 1979, care reunește peste 60 de instituții de învățământ superior medical din mai mult de 20 de țări europene. Misiunea lor este să dezvolte și să îmbunătățească standardele, valorile și relevanța învățământului medical în Europa. Membrii AMSE sunt în căutarea soluțiilor inovatoare și a noilor direcții pentru a duce domeniul nostru la niveluri superioare. UMF Iași face parte din această rețea de renume, iar prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași, este unul din cei nouă membri ai Comitetului Executiv AMSE.

Începând din acest an, AMSE este și noul reprezentant al regiunii europene în Consiliul Executiv al Federației Mondiale pentru Educație Medicală (WFME).