Starea vremii, la Ceremonia de absolvire a Promoției 2024: ploaie de vară, cu 1657 de vise și emoții
Părinți, bunici, bebeluși, robe, toci, rochii colorate, flori, cămăși albe, pantofi cu toc, fotografii, defilare, discursuri, diplome, emoții, discursuri, aplauze, ploaie de vară. Cuvintele cheie ale unei zile memorabile, cea de 26 iulie, când Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și-a sărbătorit Promoția 2024. Nu mai puțini de 1657 absolvenți au defilat pe catwalk-ul lung de 35 de metri, odată cu strigarea, pentru ultima oară, a cataloagelor, iar pe ecranul uriaș din dreapta scenei au sclipit, în prima jumătate a zilei, 1657 de zâmbete.
Scurta ploaie torențială a dat câteva emoții organizatorilor, dar soarele a ieșit fix înaintea celei de-a doua părți a maratonului absolvenților – Ceremonia de absolvire – care s-a încheiat cu rostirea, solemnă, a Jurământului lui Hipocrat. Pe lângă discursurile conducerii Universității – al prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași, al președintelui Senatului UMF Iași, prof. univ. dr. Irina-Draga Căruntu și ale decanilor, absolvenții au avut parte de numeroase surprize: de la momentul motivațional oferit de unul dintre cei mai iubiți actori români, Marius Manole, până la haioasele cântece ale Cetei de mediciniști.
„Sărbătoriți realizările, învățați din greșeli și savurați momentele de bucurie și împlinire”
Promoția 2024 este a noua generație de absolvenți pe care prof. univ. dr. Viorel Scripcariu o felicită în calitate de rector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.
Ca de fiecare dată, rectorul a transmis cele mai calde gânduri absolvenților, familiilor acestora, cât și cadrelor didactice. „Cu mare mândrie și bucurie stau astăzi în fața voastră, în această ocazie deosebită. Absolvenți, această zi vă aparține! Ați atins un prag semnificativ în viețile voastre, și pentru aceasta, meritați cele mai sincere felicitări! Felicitări și părinților și bunicilor prezenți aici: sprijinul vostru a fost fundamentul pe care acești tineri și-au construit visele. Le-ați oferit încurajarea și iubirea necondiționată esențiale succesului lor. Astăzi, sărbătorim nu doar realizările absolvenților noștri, ci și angajamentul și sacrificiul vostru neobosit. Felicitări cadrelor didactice ale Universității de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» din Iași care s-au dedicat nobilei profesii de a preda și îndruma: răbdarea și pasiunea voastră au modelat mințile și spiritele acestor tineri. Contribuțiile voastre se extind dincolo de sala de clasă, întrucât le-ați insuflat simțul curiozității, impulsul pentru excelență și angajamentul față de cele mai înalte standarde etice.”
În acest an, rectorul i-a încurajat pe tinerii colegi să privească cu încredere în viitor și să îmbrățișeze fără temeri schimbarea profundă pe care Inteligența Artificială a provocat-o deja în sistemul medical: „Imaginați-vă un viitor în care Inteligența Artificială poate analiza cantități vaste de date în câteva secunde, oferindu-ne informații care ar dura ani de zile să le descoperim. Imaginați-vă un viitor în care Inteligența Artificială poate asista la diagnosticarea bolilor rare, asigurându-se că niciun pacient nu rămâne fără răspunsuri. Imaginați-vă un viitor în care sarcinile administrative sunt eliminate, permițându-ne să petrecem mai mult timp cu pacienții noștri, ascultându-le îngrijorările și oferind îngrijire personalizată.”
„Pe măsură ce pășiți în această lume nouă, vă îndemn să îmbrățișați Inteligența Artificială ca pe un partener în practica voastră. Învățați despre capacitățile și limitele sale. Fiți proactivi în integrarea Inteligenței Artificiale în munca voastră, menținând în același timp cele mai înalte standarde de îngrijire a pacienților.”. „Nicio mașină”, a subliniat însă rectorul – „nu poate înlocui empatia, compasiunea și înțelegerea pe care le aducem pacienților noștri.”.
Inspirat de Jurământul lui Hipocrat, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu le-a oferit celor aproape 1700 de absolvenți aflați la început de carieră câteva îndemnuri de viață: niciodată să nu se oprească din studiu, să fie empatici și plini de compasiune, să prioritizeze propria sănătate, să lucreze în echipă, să îmbrățișeze schimbarea, să respecte standardele de integritate și etică și nu în ultimul rând să aprecieze călătoria, în drumul spre succes: „Sărbătoriți realizările, învățați din greșeli și savurați momentele de bucurie și împlinire. Această călătorie nu este doar despre destinație; este despre experiențele de pe drum.”
„1657 de sfere de cristal care vor deveni nu doar cariere, ci și caractere!”
În fiecare an, prof. univ. dr. Irina-Draga Căruntu, președintele Senatului UMF Iași, încearcă să transmită un mesaj personalizat fiecărei promoții. O elegantă reverență metaforică în fața efortului intelectual, fizic și psihic pe care fiecare student al acestei Universități de prestigiu îl depune pentru a se putea bucura de reușita absolvirii.
„Anul acesta, mesajul meu face apel la o structură care simbolizează perfecțiunea, echilibrul și împlinirea. Astăzi, aș vrea să vă vorbesc despre o sferă de cristal.
Sfera este una dintre formele matematice și fizice cu simetrie perfectă. Sfera este o structură puternică, deoarece stresul este distribuit în mod egal de-a lungul arcului în loc să se concentreze într-un singur punct. Forma unei sfere este asimilată unui ciclu de viață, iar volumul sferei reprezintă conținutul, esența acestei perioade.
Pe de altă parte, cristalul este format din atomi aranjați într-un model geometric tridimensional numit rețea cristalină, care conferă stabilitate și rezistență incredibilă. Există sute de tipuri de cristale diferite prin organizarea atomică – și fiecare dintre dumneavoastră poate reprezenta un tip anume de cristal.
Am convingerea că fiecare dintre dumneavoastră, cu tenacitate, perseverență și curaj, veți putea atinge, în profesie și în viața personală, perfecțiunea absolută a unei sfere de cristal.
1657 de sfere de cristal care vor deveni nu doar cariere, ci și caractere!
1657 de sfere de cristal care vor reflecta în jurul lor lumina profesionalismului și responsabilității, care vor dezvolta creativ idei și vor promova empatia actului medical!
Rostogoliți-vă cu succes în drumul devenirii voastre profesionale, sfere de cristal!
Am convingerea că veți deveni ceea ce v-ați propus, pentru că meritați pe deplin!”
Un actor de… Oscar și Tanti Roz
Cel mai mare cadou pentru absolvenții din acest an a fost prezența unuia dintre cei mai iubiți actori români actuali: ieșeanul Marius Manole. Vădit emoționat, Marius Manole, ieșean de origine, le-a vorbit cu multă sensibilitate absolvenților, ca de la actor – care vindecă sufletele, la medic- care vindecă trupurile. „Noi, actorii, suntem un pic instabili emoțional, pentru că lucrăm cu emoțiile, cu personajele. Și de accea poate că nu e o întâmplare că cei mai mulți actori au prieteni foarte buni medici. Pentru că avem nevoie unii de alții. Noi avem nevoie de dvs. ca să ne vindecați trupurile și dvs. aveți nevoie de noi ca să veniți la teatru, ca să vă încărcați, să vă emoționați și să vă vindecați sufletul. Începeți de azi un drum complicat… Dacă eu, actorul, mai pot uita o replică pe scenă, se întâmplă, mai apelăm la un sufleur, ne mai întoarcem cu spatele, ne mai ajutăm cu un coleg, dvs. aveți o meserie în care nu aveți voie să greșiți foarte mult. Presiunea asta cred că e foarte mare. Dar bănuiesc că acești șase ani, și vor mai urma încă șase ani, de rezidențiat, v-au călit și v-au făcut atât de puternici încât să nu cedați acestei presiuni. Așa cum v-a spus și domnul rector, evident că viața dvs., cu meseria pe care v-ați ales-o, nu va fi ușoară. Veți fi triști uneori, vă veți pierde, vă veți simți neputincioși, uneori îl veți ruga pe cel de Sus să vă fie în dreapta, dar cred că de cele mai multe ori, atunci când veți vedea un zâmbet pe fața unui copil căruia i-ați salvat părintele, sau pe fața unui părinte căruia i-ați salvat copilul, cred că pentru asta merită toate sacrificiile părinților, toate nopțile dvs. pierdute, toate cafelele, toate discuțiile, toate insomniile, toate emoțiile de la examen.”
Premierea șefilor de promoție
După discursul motivațional al lui Marius Manole, a urmat premierea șefilor de promoție de la toate cele 15 specializări și linii de predare ale Universității: Elena-Domnica Bacușcă (Dron) – șef promoție Medicină în limba română, Özgür Yonluk – șef promoție Medicină în limba engleză, Hala Inane – șef promoție Medicină în limba franceză, Darius Valentin Stan – șef promoție Medicină dentară în limba română, Thomas Jean-Charles Beaudry- șef promoție Medicină dentară în limba franceză, Glezou Paraskevi – șef promoție Medicină dentară în limba engleză, Maria-Ecaterina Dîscă – șef promoție Asistență medicală generală, Maria-Ecaterina Dîscă – șef promoție Asistență medicală generală, Mihaela-Valentina Marin, șef promoție Nutriție și dietetică, Ana-Maria Său – șef promoție Tehnică dentară, Elena Murariu – șef promoție Asistență de profilaxie stomatologică, Teodora Alexandra Bârcă – șef promoție Farmacie, Alessandra Ghercă – șef promoție Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, Ioana-Cristina Beclea – șef promoție Bioinginerie, Marta Colăcel – șef promoție Balneofizioterapie și recuperare, Lila Herminie Ben Nasr – șef promoție Balneofizioterapie și recuperare, programul în limba engleză.
Jurământul medicului/The physician’s pledge/Le serment du medicin
Dacă nu ați plâns la „Forrest Gump” sau la „Oscar și Tanti Roz”, uitați-vă la momentul când absolvenții Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași depun Jurământul lui Hipocrat. Anul acesta, în Piața Națiunilor, Jurământul medicului s-a auzit, în română, engleză și franceză, pe 1657 de voci:
„Odată admis printre membrii profesiunii de medic:
Mă angajez solemn să-mi consacru viaţa în slujba umanităţii;
Voi păstra profesorilor mei respectul şi recunoştinţa care le sunt datorate;
Voi practica profesia cu conștiință și demnitate;
Sănătatea pacienţilor va fi pentru mine obligaţie sacră;
Voi păstra secretele încredinţate de pacienţi, chiar şi după decesul acestora;
Voi menţine, prin toate mijloacele, onoarea şi nobila tradiţie a profesiunii de medic;
Pe colegii mei îi voi considera fraţii mei;
Nu voi îngădui să se interpună între datoria mea şi pacient consideraţii de naţionalitate, rasă, religie, partid sau stare socială;
Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană de la începuturile sale chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunoştinţele mele medicale contrar legilor umanităţii.
Fac acest jurământ în mod solemn, liber, pe onoare!
Jur! Jur! Jur!”
……….
Cursul festiv – la prima oră a dimineții
Maratonul absolvirii a început la 8.30, când s-a dat startul cursurilor festive ale celor patru facultăți ale Universității: Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină dentară, Facultatea de Farmacie și Facultatea de Bioinginerie medicală. Primul îndemn: aplauze pentru părinți, bunici și nu în ultimul rând profesori – adică pentru toți cei „vinovați” de succesul final al unei călătorii academice condimentată cu stres, studiu intens, sacrificii, frustrării, dar și satisfacții.
Au urmat discursurile decanilor, după care șefii de an au citit, pentru ultima oară, catalogul promoției. Doctor… Asistent generalist… Nutriționist… Tehnician dentar… Asistent de profilaxie stomatologică… Farmacist… Cosmetician… Bioinginer… Fizioterapeut…
„Pentru noi, profesorii și mentorii voștri, acesta este un moment de reflecție și de mândrie”
Decanul Facultății de Medicină – conf. univ. dr. Anton Knieling, precum și decanii de promoție – prof univ. dr. Romeo Dobrin (decan de promoție al specializărilor Medicină, Asistență Medicală Generală și Medicină în limba engleză), prof. univ. dr. Doina Azoicăi – decan de promoție al specializării Medicină – programul în limba franceză și prof. univ. dr. Bogdan-Mircea Mihai (decan de promoție al specializării Nutriție și dietetică) și-au prezentat saluturile de rămas bun Promoției 2024.
La cursul festiv al Facultății de Medicină au participat și două invitate speciale: doamna Irina Sârbu – vicepreședinte OAMGMAMR (Ordinul asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali din România), care le-a vorbit absolvenților din acest an de la specializarea Asistență medicală generală și Adina Rusu – președintele Colegiului teritorial al dieteticienilor din Iași, care s-a adresat Promoției 2024 a specializării Nutriție și dietetică. Două profesii nobile, considerate, până nu demult, „cenușărese”, și-au câștigat, în ultimii ani, un statut important în sistemul medical românesc, în special datorită învățământului universitar.
În urmă cu 145 de ani, la Facultatea de Medicină proaspăt înființată la Iași studiau doar 14 studenți. Astăzi, Facultatea de Medicină se mândrește cu 514 absolvenți de la specializarea Medicină în limba română, 175 absolvenți de la specializarea Medicină în limba engleză, 104 absolvenți de la specializarea Medicină în limba franceză, 184 absolvenți de la specializarea Asistență Medicală Generală și 27 de absolvenți de la specializarea Nutriție și dietetică. Toți au ajuns astăzi, așa cum a subliniat și decanul Facultății, „într-un moment de mare însemnătate și bucurie, care marchează sfârșitul unei călătorii academice remarcabile și începutul unui nou capitol”.
„Pentru noi, profesorii și mentorii voștri, acesta este un moment de reflecție și de mândrie. Ați parcurs un drum lung, plin de provocări și de oportunități și ați demonstrat că aveți tenacitatea, inteligența și empatia necesare pentru a reuși în carieră. Pentru voi, dragi absolvenți, această zi reprezintă o piatră de hotar. Cariera voastră începe acum și, deși ați învățat multe în acești ani, adevărata „luptă” abia începe. Universitatea noastră v-a oferit un fundament solid, însă succesul dvs. în viitoarea carieră de medic, asistent medical sau nutriționist va depinde de capacitatea voastră de a învăța încontinuu și de a vă adapta vremurilor. Progresul fantastic al tehnologiilor de vârf și al inteligenței artificiale este o provocare pentru voi, generația tânără de profesioniști în domeniul sănătății, dar am încredere în abilitățile, competențele și creativitatea voastră.”, le-a transmis tinerilor absolvenți conf. univ. dr. Anton Knieling.
„Vă încurajez să fiți responsabili, onești, să colaborați între voi, să vă susțineți, să vă sprijiniți, să împărtășiți din experiențele și cazurile voastre și vă pot promite că pacienții voștri și voi veți fi și mai mulțumiți, căci ce poate fi mai frumos decât să auzi: «Vă mulțumesc, domnule doctor, mi-ați salvat viața!». Împreună suntem mai puternici și putem învăța mai mult decât de unii singuri.”, li s-a adresat, plin de emoție, și decanul de suflet al Promoției 2024, prof. univ. dr. Romeo Dobrin.
„Viața de student a însemnat și pentru voi una dintre cele mai frumoase perioade ale existenței voastre. V-ați maturizat, ați legat prietenii, ați învățat să fiți buni profesioniști și oameni cu sufletul și mintea aflate în slujba îngrijirii pacientului. Meseria pe care v-ați ales-o, la fel cu toate celelalte din domeniul sănătății, este una deosebit de frumoasă și care vă va oferi mari satisfacții profesionale.”, a punctat și prof. univ. dr. Bogdan-Mircea Mihai, decan de promoție al Promoției 2024 – specializarea Nutriție și dietetică.
Emoționante au fost și cuvintele decanilor de promoție adresate absolvenților internaționali. „I wish you success in all your endeavors, fulfillment, and achievements both personally and professionally. You have the potential to change approaches, mentalities, and habits, and I am confident you will succeed and make a difference. Remember, the doors of this faculty will always be open to you, and you will always find support in me”, le-a urat prof. univ. dr. Romeo Dobrin celor 175 absolvenți de la specializarea Medicină în limba engleză.
Prof. univ. dr. Doina Azoicăi, decanul de promoție al Promoției 2024 – specializarea Medicină în limba franceză, a avut un discurs „de suflet” pentru cei care vor deveni ambasadorii UMF Iași în lume: „En tant que diplômés de l’une des universités les plus anciennes et les plus reconnues de Roumanie, n’oubliez pas que vos idéales professionnels sont les plus généreux et que cette université vous attend toujours. Peu importe à quelle distance vous allez vous trouver, vos pensées reviendront avec amour vers les personnes et les lieux qui vous ont donné un sens à votre existence.”
„Proiectul acestei promoții a fost unul al profesioniștilor, realizat prin dăruirea familiilor, dascălilor, staff-ului facultății și al universității”
Cursul festiv al Facultății de Medicină dentară i-a adus în prim plan pe cei 171 de absolvenți ai specializării Medicină dentară, programul în limba română, pe cei 41 de absolvenți a specializării Tehnică dentară, pe cei 14 absolvenți ai specializării Asistență de profilaxie stomatologică și pe absolvenții internaționali ai specializării Medicină dentară: 15 absolvenți de la programul cu predare în limba engleză și 80 de absolvenți la programul cu predare în limba franceză.
Prof. univ. dr. Monica Silvia Tatarciuc li s-a adresat absolvenților celor trei specializări: Medicină dentară, Tehnică dentară și Asistență de profilaxie stomatologică atât în calitate de decan al Facultății, cât și de decan de promoție: „Sunt multe lucruri pe care le poți face singur, însă atunci când te alături oamenilor cu voință și bună intenție, rezultatul va fi, cu siguranță, unul mai bun. Sărbătoarea promoției 2024 este reflectarea cuvântului împreună, în mediul academic, propriu Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» din Iași. Proiectul acestei promoții a fost unul al profesioniștilor, realizat prin dăruirea familiilor, dascălilor, staff-ului facultății și al universității, un proiect care a reunit medici, asistente și tehnicieni dentari în devenire, alături de cei cu experiență notabilă în ideea atingerii obiectivului de mai bine pentru comunitatea căreia ne adresăm ca practicieni, în contextul unui feed-back real, pe care îl socotim o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi. Nădăjduiesc că perioada de studii v-a oferit reperele obiective, necesare în stabilirea echilibrului dintre aspectul pragmatic al profesiei medicale și cel de «state of the art», în profund context umanist, făcând posibilă dezvoltarea într=o profesie care să vă aducă nenumărate și bogate satisfacții.”
Facultatea de Farmacie: Prima promoție a specializării Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic
Facultatea de Farmacie a UMF Iași și-a sărbătorit astăzi cei 110 viitori farmaciști și primii absolvenți ai specializării Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic.
„Atât profesia de farmacist, cât și cea de cosmetolog, sunt profesii cu multe valențe, ce vă deschid multiple oportunități de împlinire profesională, guvernate de valori fundamentale precum respectul, integritatea, încrederea, compasiunea, generozitatea și înțelepciunea. Am convingerea că veți face totul pentru ca aceste valori să fie respectate și că o să vă practicați și onorați profesia cu multă pasiune și dăruire.
Secolul XXI a adus și va aduce în continuare mari provocări pentru toate profesiile, inclusiv cea de farmacist. Pe lângă rolul important pe care farmacistul îl deține în echipa medicală, având responsabilitatea de a oferi informații precise și personalizate despre medicamente și terapii inovatoare, farmacistul va fi capabil să ofere o gamă largă de servicii farmaceutice, cum ar fi administrarea vaccinurilor, screeningul și consilierea pentru diferite afecțiuni cronice, precum și pentru un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată.
Pe de altă parte, frumusețea a reprezentat dintotdeauna darul cel mai de preț al unei persoane, iar preocuparea pentru frumos și înfrumusețare a existat din cele mai vechi timpuri, oamenii apelând la îngrijirea cosmetică a feței și corpului, convinși fiind că acest lucru are drept rezultat îmbunătățirea stării fiziologice și implicit a tonusului vital.”, a subliniat prof. univ. dr. Lenuța Profire, decanul Facultății de Farmacie.
Și decanii de promoție ai celor două specializări s-au adresat proaspeților absolvenți.
„La ceas de sărbătoare, gândurile mele bune se îndreaptă către absolvenții Facultății de Farmacie, promoția 2024. Vă doresc să pășiți în viitor cu drag și cu responsabilitate, să iubiți profesia pe care v-ați ales-o, și să nu uitați niciodată că stă în puterea fiecăruia dintre noi să fim schimbarea pe care o căutam. Să nu vă fie teamă să încercați experiențe noi și să priviți fiecare nereușită ca pe o oportunitate de a învăța ceva nou. La final, vă rog să-mi permiteți să vă dau un sfat. În toată goana noastră către mai mult și mai bine, oferiți-vă din când în când un răgaz în care să faceți un pas înapoi și în care să contemplați lucrurile frumoase care s-au întâmplat în viața dvs.”, li s-a adresat tinerilor farmaciști șef lucrări dr. Alexandra Jităreanu.
Șef lucrări dr. Maria Apotrosoaei, decanul primei promoției a specializării Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, a avut un mesaj plin de căldură pentru cei 24 de absolvenți: „Am avut privilegiul de a vă cunoaște mai bine prin întâlnirile din cadrul tutoriatului și vreau să vă mulțumesc pentru onoarea pe care mi-ați acordat-o alegându-mă ca decan de an. Ați fost o sursă constantă de inspirație pentru mine și m-ați impresionat prin dedicarea și pasiunea voastră. Sunteți o generație deosebită, nu doar pentru că sunteți prima generație de absolvenți ai specializării Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, ci și pentru că am văzut în voi dorința de a evolua, deschiderea către inovație, spiritul de echipă și adaptabilitatea.”
30 de ani de existență a Facultății de Bioinginerie medicală
Facultatea de Bioinginerie medicală sărbătorește, în acest an, 30 de ani de existență. Un motiv în plus de mândrie atât pentru cadrele didactice, cât și pentru noua generație de absolvenți.
Promoția 2024 a Facultății de Bioinginerie numără 82 de absolvenți ai specializării Bioinginerie, 99 de absolvenți ai specializării Balneofiziokinetoterapie și recuperare – programul în limba română și 18 absolvenți ai specializării Balneofiziokinetoterapie și recuperare, seria de limbă engleză.
Prof. univ. dr. Anca-Irina Galaction, decanul Facultății, le-a amintit tinerilor bioingineri și fizioterapeuți de momentele importante de-a lungul celor trei sau patru ani petrecuți în facultate, când „ați învățat pe brânci, ați interacționat între voi și cu profesorii, momentele frumoase când v-ați distrat, precum și sâmbete, duminici, în care ați venit la facultate din dorința de a găsi o informație, de a cerceta. În acest an se împlinesc 30 de ani de existență a facultății de Bioinginerie medicală. Dvs. sunteți fericiții de astăzi care pe scenă reprezentați cele mai importante realizări ale facultăți. Pentru că indiferent de studii, de cercetări, de brevete, de invenții, de premii, până la urmă rezultatul muncii noastre și motivul pentru care suntem aici sunteți voi, bioinginerii, fizioterapeuții – care reprezentați adevărații ambasadori ai Facultății de Bioinginerie medicală”.
Conf. univ. dr. Vera Bălan, decanul de promoție al specializării Bioinginerie, i-a îndemnat pe absolvenți să se gândească trei secunde la cel mai important lucru pe care l-au învățat în cei patru ani de studiu, să fie empatici. „Sincere felicitări pentru finalizarea acestei etape de formare din pregătirea dumneavoastră. Sunt convinsă că ați dobândit cunoștințe și aptitudini valoroase în acești patru ani de facultate. Acum, la începutul carierei voastre de bioinginer, vă încurajez să fiți profesioniști, să nu vă temeți de noi provocări, căci nu există succes fără eșec, să vă autodepășiți în fiecare zi, să fiți empatici, și să trăiți cu intensitate momentele frumoase ale vieții”.
Prof. univ. dr. Mariana Rotariu, decanul de promoție al specializării Balneofiziokinetoterapie și recuperare, le-a urat tinerilor colegi fizioterapeuți mult succes: „Ați parcurs un drum plin de provocări, învățături si muncă. Astăzi vă așteaptă recompensa pentru toate eforturile depuse: diploma de absolvire. Acum vă îndreptați către viitor, pregătiți să vă împliniți aspirațiile și să faceți lumea un loc mai bun prin contribuția voastră unică. Închei cu cele mai sincere felicitări și cu cele mai bune urări pentru drumul ce vă stă în față.”