Admitere UMF Iași: înscrierea este online, testul grilă va avea loc pe 26 iulie

apr. 30, 2020 | @ Academic | 0 comentarii

Rectorii celor șase universităţi membre ale Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România (AUMFR) s-au întâlnit  în ședință în data de 28.04.2020, în care au fost discutate aspecte importante privind adaptarea activității UMF-urilor la noile condiții date de contextul pandemiei cu coronavirus. Cea mai importantă decizie a fost ca testul grilă pentru admiterea  în ciclul universitar de licență să se desfăşoare în mod clasic și simultan la toate universităţile de medicină şi farmacie din România în data de 26 iulie 2020. Cu același prilej, s-a hotărât ca înscrierile la concursul de admitere în ciclul universitar de licență să aibă loc pe platforme online.

În urma întâlnirii de ieri am hotârât, împreună cu rectorii celorlalte universități de medicină și farmacie, ca susținerea concursului de admitere în ciclul universitar de licență să aibă loc în data de data de 26 iulie 2020. S-a ales această zi pentru că este duminică și orașele nu sunt atât de aglomerate. Este important ca viitorii candidați să știe că vom suplimenta spațiile de desfășurare a concursului, pentru a respecta măsurile de distanţare fizică şi de protecţie a candidaţilor”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Universitățile de Medicină și Farmacie au fost printre primele instituţii de învăţământ superior din România care au ales să acţioneze profilactic, prin adoptarea unei serii de decizii şi măsuri de prevenţie, cu scopul reducerii şi limitării propagării infecţiei. Universitățile de Medicină și Farmacie din țară se implică activ și depun eforturi pentru ca studenții, viitorii studenți și cadrele didactice să își desfășoare activitatea în condiții de deplină siguranță.

Mai multe amănunte despre concursul de admitere, AICI