Societatea Studenților Mediciniști Iași aduce la UMF Iași proiectul național  Road Safety”, în cadrul căruia va avea loc simularea unui accident rutier. Evenimentul va avea loc vineri, 28 aprilie, începând cu ora 10:00, în Piața Națiunilor (Esplanada UMF Iași) și se va desfășura cu sprijinul unor echipaje de intervenție ale Poliției Rutiere și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași.

Participanții vor fi instruiți să intervină și să adopte măsurile corecte de prim ajutor în cazul unui accident de circulație soldat cu victime.

Scopul acestui proiect este de a ajuta atât studenții medicinisti, cât și publicul larg, să conștientizeze gravitatea unui accident rutier, de a-i informa cu privire la măsurile de prevenție ce pot fi adoptate în trafic și de a-i învăța cum este corect să reacționeze în situația în care vor fi martorii unui astfel de incident.

Proiectul Road Safety se desfășoară la nivel național, în mai multe centre universitare din țară, în cadrul Departamentului de  Sănătate Publică (SCOPH) al FASMR (Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România). La nivel local, proiectul este organizat de către Societatea Studenților Mediciniști Iași (SSMI), în colaborare cu Inspectoratul de Poliție și Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Iași.