Reprezentanți ai Conferinței Internaționale a Decanilor Facultăților de Medicină de Expresie Franceză (CIDMEF), în vizită la UMF Iași

mart. 11, 2023 | @ Academic | 0 comentarii

În contextul celebrării a 15 ani de învățământ medical în limba franceză la UMF Iași si al desfășurării Primului Congres Francofon de Medicină și Medicină Dentară din România, conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a avut o serie de discuții cu reprezentanți ai Conferinței Internaționale a Decanilor Facultăților de Medicină de Expresie Franceză (CIDMEF), domnul prof. univ. dr. Mahmed Adnaoui, domnul prof. univ. dr. Ahmed Maherzi și doamna prof. univ. dr. Léonie Claudine Lougué.

CIDMEF este o rețea instituțională a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), care cuprinde facultăți de medicină din peste 45 de țări, de pe 4 continente, cunoscută și apreciată pentru eforturile sale de a contribui la susținerea și îmbunătățirea învățământului superior, în special în limba franceză. Facultatea de Medicină din cadrul UMF Iași a reușit să obțina Certificatul de Calitate Label CIDMEF în 2014, această recunoaștere fiind o dovadă a performanței școlii medicale ieșene.

Echipa CIDMEF a fost impresionată de amploarea evenimentelor organizate de studenții francofoni cu sprijinul Universității, apreciind în mod deosebit că UMF Iași este o instituţie devotată predării şi cercetării de calitate.