Referendumul privind alegerea modalității de desemnare a rectorului UMF Iași va avea loc pe 7 iulie

mai 31, 2023 | @ Academic | 0 comentarii

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași organizează vineri, 7 iulie 2023,  referendumul privind alegerea modalității de desemnare a rectorului pentru următorul mandat.

Pe 6  și 7 iunie, în Aula „George Emil Palade”, vor avea loc dezbateri publice pentru informarea comunității academice a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași privind referendumul, după următorul calendar:

Marți, 6 iunie

14.30 – Facultatea de Medicină Dentară
15.30 – Facultatea de Medicină

Miercuri, 7 iunie

14.30 – Facultatea de Farmacie și Facultatea de Bioinginerie Medicală
15.30 – Facultatea de Medicina

Conform Legii Educației Naționale, Rectorul se poate desemna prin următoarele modalități:

  1. Prin vot universal, direct și secret al tuturor cadrelor didactice și de cercetare titulare din cadrul universității, al reprezentanților studenților din Senatul universitar și din consiliile facultăților. Votul studenților va presupune utilizarea unei urne separate și se va pondera la 25% din punctajul obținut de fiecare candidat

sau

  1. Pe baza unui concurs public, în baza unei metodologii aprobate de Senatul universitar nou-ales

Unde se desfășoară referendumul

Referendumul va avea loc în Sala Rockfeller  –  pentru cadrele didactice de la Facultatea de Medicină și în holul Aulei „George Emil Palade” pentru cadrele didactice de la Facultățile de Medicină Dentară, Farmacie și Bioinginerie Medicală.

Rezultatul referendumului, validat de Senat, va fi adus la cunoștința comunității academice și a conducerii Ministerului Educației Naționale în termen de două zile lucrătoare de la încheierea procesului de vot.

„Îi rog pe toți membrii comunității academice a Universității noastre să participe la referendumul privind modalitatea de desemnare a rectorului. Conform Legii Educației, cadrele didactice au de ales între două variante: rectorul să fie ales pe baza unui concurs public sau prin vot universal”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul  Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Vezi METODOLOGIA pentru desfășurarea referendumului.