Orientation Days: Programul complet

sept. 22, 2021 | @ Studenti | 2 comentarii

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași își întâmpină bobocii și în acest an în cadrul Orientation Days – programul de integrare pentru studenţii din primul an, care se va desfășura în perioada 23 – 26 septembrie sub forma unor tururi ghidate în Universitate. Evenimentul, aflat în acest an la a patra ediție, este organizat împreună cu societățile studențești care activează în cadrul UMF Iași: Societatea Studenților Mediciniști (SSMI), Societatea Studenților Stomatologi (SSSI), Societatea Studenților Farmaciști (SSFI), Asociația Studenților Bioingineri (ASB), Societatea Studențească de Chirurgie (SSCR), Asociația Medicală a Studenților Francofoni din Iași (AMSFI) și European Medical Students’ Association filiala Iași (EMSA).

„«Orientation Days» este mai mult decât un eveniment de informare, este modul nostru de a le ura «Bun venit» bobocilor și de a le arăta că suntem aici pentru ei, pentru a-i ajuta și ghida în următorii ani, dar, bineînțeles, îi aşteptăm și la ceremonia de deschidere a anului universitar2021-2022, care va avea loc luni, 27 septembrie, de la ora 17.00, în Aula «George Emil Palade»”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Punctul de start al fiecărei zile este „George Emil Palade” (Clădirea Farmacie), unde studenții se vor întâlni cu reprezentanții decanatelor, ai societăților studențești, tutorii de serie, psihologul SCOP și vor putea pune întrebări legate de activitățile din primul an. Tot aici, „bobocii” vor putea primi halatele de student la UMF Iași.

Programul zilei de joi, 23 septembrie, este dedicat studenților din primul an de la Facultatea de Medicină, linia de predare în limba română, specializările Medicină, Asistență Medicală Generală, Nutriție și Dietetică

Întâlnirile au loc pe serii, în Aula „George Emil Palade” (Clădirea Farmacie) cu următorul program:

09:00 – Medicină Seria A – tutore: Șef lucrări Dr. Aurelian Bogdan Stana

10:00 – Medicină Seria B – tutore: Prof. Dr. Cristinel Stan

11:00 – Medicină Seria C – tutore: Șef lucrări Dr. Cristina Oprișa

12:00 – Medicină Seria D – tutore: Șef lucrări Dr. Bogdan Anton

13:00 – Medicină Seria E – tutore: Șef lucrări Dr. Doru Botezatu

14:00 – Asistență Medicală Generală – tutore: Conf. Dr. Elena Petrescu

15:00 – Nutriție și dietetică – tutore: Conf. Dr. Bogdan Mihai

Ulterior, „bobocii” vor pleca în turul Universității, însoțiți de colegii lor din ani mai mari. Aceste tururi urmăresc traseul unui student din primul an: laboratoarele de Biochimie din Clădirea Farmacie, Institutul de Anatomie, Amfiteatrele „Duca” și „Cotrău”, laboratoarele de Biofizică, Biologie Celulară din Clădirea Principală, sediile societăților studențești, Muzeele de Istorie a Medicinei și Muzeul de Anatomie.

De aici se va pleca la Centrul de Limbi moderne (str. Săulescu 4),  Biblioteca UMF (unde personalul îi așteaptă să le explice cum se face permisul de bibliotecă, cum se împrumută cărți) și la Clădirea Nicolae Leon, unde vor vizita sălile de Informatică, baza de Abilități medicale și Abilități Chirurgicale.

Programul zilei de vineri, 24 septembrie, este dedicat studenților din primul an de la Facultatea de Medicină Dentară, linia de predare în limba română, specializările Medicină Dentară, Tehnică Dentară și Asistență de Profilaxie Stomatologică

Întâlnirile au loc pe serii, în Aula Cristian Dragomir din Centrul de Simulare (str. M. Kogălniceanu nr. 9-13) cu următorul program:

10:00 – Medicină dentară Seria A

11:00 – Medicină dentară Seria B

12:00 – Tehnică dentară (TD)

13:00 – Asistență de profilaxie stomatologică (APS)

Ulterior, studenții din primul an vor pleca în turul Universității, însoțiți de colegii lor din ani mai mari. „Bobocilor” li se va prezenta Facultatea de Medicină dentară: Baza clinică de învățământ, simulatoare și boxe, amfiteatre și săli LP și  sediul SSSI.

Turul va urmări traseul unui student din primul an, mergând mai departe la Institutul de Anatomie, Corpul Principal al Universității, Clădirea Farmacie (laboratorul de Biochimie), Amfiteatrele „Duca” și „Cotrău”, Muzeele de Istorie a Medicinei și Muzeul de Anatomie.

De aici se va pleca la Centrul de Limbi moderne (str. Săulescu 4) și Biblioteca UMF (unde personalul îi așteaptă să le explice cum se face permisul de bibliotecă, cum se împrumută cărți) și la Clădirea Nicolae Leon, unde vor vizita sălile de Informatică, baza de Abilități medicale și Abilități Chirurgicale.

Programul zilei de sâmbătă, 25 septembrie, este dedicat studenților din primul an de la Facultatea de Farmacie, linia de predare în limba română, specializările Farmacie și Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic și studenților din primul an de la Facultatea de Bioinginerie Medicală, linia de predare în limba română, specializările Bioinginerie și Balneofiziokinetoterapie și recuperare.

Întâlnirile au loc pe serii, în Aula „George Emil Palade” (Clădirea Farmacie) cu următorul program:

10:00 – Farmacie Seria A – tutore: Șef lucr. dr. Diana Lăcătușu

11:00 – Farmacie Seria B – tutore: Șef lucr. dr. Monica Miftode

12:00 – Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic – tutore: Șef lucr. Dr. Geanina Florentina Lupașcu

13:00 – Bioinginerie medicală

14:00 – Balneofiziokinetoterapie și recuperare

Ulterior, „bobocii” vor pleca în turul Universității, însoțiți de colegii lor din ani mai mari. Aceste tururi urmăresc traseul unui student din primul an: laboratoarele  din Clădirea Farmacie, Institutul de Anatomie, Amfiteatrele „Duca” și „Cotrău”, laboratoarele de Biofizică, Biologie Celulară din Clădirea Principală, sediile societăților studențești, Muzeele de Istorie a Medicinei și Muzeul de Anatomie.

De aici se va pleca la Centrul de Limbi moderne (str. Săulescu 4) și Biblioteca UMF (unde personalul îi așteaptă să le explice cum se face permisul de bibliotecă, cum se împrumută cărți)

Studenții din primul an de la Facultatea de Farmacie vor avea un traseu mai amplu în cadrul Clădirii Farmacie iar cei de la Facultatea de Bioinginerie Medicală vor merge în sediul din str. Kogălniceanu pentru o prezentare mai amplă a laboratoarelor unde-și vor desfășura activitățile în primul an.

Ziua de duminică, 26 septembrie, este dedicată studenților de la liniile de predare în limbile engleză și franceză, de la toate facultățile din cadrul UMF Iași.

Întâlnirile au loc în Aula „George Emil Palade” (Clădirea Farmacie) cu următorul program:

09:00 – Medicină Engleză – tutore: Șef lucr. Dr. Laura Stoica

10:00 – Medicină Franceză – tutore: Șef lucr. Dr. Lavinia Caba

11:00 – Medicină dentară Engleză

12:00 – Medicină dentară Franceză

13:00 – Balneofiziokinetoterapie și recuperare Engleză

14:00 – Farmacie Engleză – tutore: Șef lucr. Dr. Mădălina Vieriu

Ulterior, „bobocii” vor pleca în turul Universității, însoțiți de colegii lor din ani mai mari. Aceste tururi urmăresc traseul unui student din primul an în toate clădirile Universității: Clădirea Farmacie, Institutul de Anatomie, Clădirea Principală, Centrul de Limbi moderne, Biblioteca UMF și la Clădirea Nicolae Leon.