Prof. univ. dr. Dan Gabriel Duda primește titlul de Doctor Honoris Causa

sept. 23, 2021 | @ Academic | 0 comentarii

Prof. dr. Dan Duda (dreapta) , alături de dr. dr. Kyoichi Takaori, secretar general al IASGO și de prof. univ. dr Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași

Domnul Dan Gabriel Duda, profesor asociat la Harvard Medical School, director al Programului de Cercetare Translațională în Radioterapie pentru Tumori Gastrointestinale și cercetător principal la Massachusetts General Hospital (MGH), va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Ceremonia de înmânare a titlului va avea loc luni, 27 septembrie, ora 15.00, în Sala Senat a UMF Iași.

Profesor Asociat Dr. Dan Gabriel Duda este absolvent al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și Doctor în Științe Medicale (Chirurgie Gastrointestinală) al Tohoku University Graduate School of Medicine, Japonia. În prezent ocupă funcția de profesor asociat la Departamentul de Radioterapie-Oncologie, Harvard Medical School, Boston, Massachusetts, SUA.  A ocupat funcțiile de Instructor, HMS și Asistent în Biologie, MGH între 2004 și 2007, Profesor Asistent, HMS și Cercetător Asistent, MGH în perioada 2007-2012. Din anul 2009 este membru al Programului „Angiogenesis, Invasion and Metastasis” al Centrului de Oncologie Dana Farber/Harvard Cancer Center, Boston și profesor asociat, HMS și Cercetător Asociat la Spitalul MGH, director al Programului de Cercetare Translațională în Radioterapie pentru Tumori Gastrointestinale, precum și cercetător principal în cadrul aceleiași instituții. Conduce secția de Cercetare Oncologică din cadrul Asociației Internaționale a Chirurgilor, Gastroenterologilor și Oncologilor (IASGO) din 2013 și a fost Secretar General al acestei organizații în 2015.