Congresul Național de Cardiologie, ajuns la a 55-a ediție, se va desfășura la Sinaia, în perioada 21-24 septembrie 2016. Pentru prima dată manifestarea se va întnde pe parcursul a patru zile, datorită introducerii unei serii de zece mini-cursuri cu tematici diverse: anticoagulare, insuficiență cardiacă acută, electrofiziologie, dislipidemii, cardiologie sportivă, electrocardiografie, imagistică, resuscitare și tehnica redactării lucrărilor științifice.

Și-au anunțat prezența la Congres peste 40 dintre cele mai prestigioase nume ale cardiologiei mondiale, în frunte cu Președintele Societății Europene de Cardiologie, Prof. Jeroen Bax.

În premieră, în cadrul programului științific, participanții vor avea ocazia de a urmări ”în direct” de la Universitatea Homburg, Germania, o intervenție chirurgicală într-un caz de hipertensiune pulmonară post trombembolism pulmonar.

O altă premieră o reprezintă diversificarea mijloacelor electronice de comunicare. Sistemul electronic de înregistrare a participanților la sesiuni și de interactivitate în cadrul sesiunilor (testat la Conferința Grupurilor de Lucru de la Sibiu) va fi generalizat la Congres. Societatea de Cardiologie a investit și în aparatură electronică audio-video de vârf, ca prim pas spre crearea unui canal TV on-line dedicat educației medicale. Într-o prima fază, două dintre mini-cursurile Congresului vor fi înregistrate, iar Adunarea Generală va fi transmisă ”în direct” pe Internet. De asemenea, organizatorii și-au propus să înregistreze, până la sfârșitul anului, zece webinars pe subiecte cardiologice de mare actualitate, pe baza cărora se vor putea obține credite de Educație Medicala Continuă, prin simpla accesare de la domiciliul cursanților.

Informații și înscrieri: www.congrescardiologie.ro