Deschiderea oficială a Școlii de vară „Cum ar fi sa fii MEDIC STOMATOLOG?!”

iul. 2, 2024 | @ Academic | 0 comentarii

Ceremonia Halatului Alb a marcat deschiderea oficială a Școlii de vară „Cum ar fi să fii MEDIC STOMATOLOG?!” – BeSTOMATIS, proiect aflat în al șaselea an de implementare. Evenimentul, care a reunit echipa proiectului, sub coordonarea directorului de grant – prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, precum și cei 26 de elevi selectați, a avut loc marți, 2 iulie, în Aula „George Emil Palade” a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Proiectul BeSTOMATIS, organizat de către Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF Iași, în colaborare cu Societatea Studenților Stomatologi din Iași, este un grant de tip competitiv care are în vedere organizarea, în timpul vacanţelor de vară, a unui program de vară tip punte.

În perioada 1 – 14 iulie 2024, 26 de elevi selectati din licee eligibile din Regiunea de N-E a României, aparținând cu precădere grupurilor dezavantajate si care sunt cei mai expuși riscului de abandon în primul an de studii universitare, vor fi inclusi într-un program academic formal, în cadrul căruia cadre didactice de la UMF Iași vor sustine cursuri simulate de anatomie, biochimie si fiziologie, precum si ateliere de lucru specifice Facultății de Medicină dentară (morfologia dintilor, biochimie, anatomie, fiziologie, histologie).

De asemenea, elevii vor face vizite de studiu în baza de studiu si cercetare a Facultății de Medicină Dentară, în cabinete stomatologice și de tehnică dentară private, precum și în institute de cercetare. Programul complex al școlii de vară mai include ședinte de consiliere profesională și orientare în carieră, dar și activități cultural-educative specifice vieții de student.