Ceremonia de deschidere a Conferinței AMSE 2023: joi, 5 octombrie, la Palatul Culturii

oct. 4, 2023 | @ Academic | 0 comentarii

Joi, 5 octombrie, la Palatul Culturii, încep lucrările celui mai important eveniment medical al anului din România: Conferința Asociației Facultăților de Medicină din Europa (AMSE), care este găzduită de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Amfitrionii ceremoniei de deschidere, care va avea loc de la ora 13.00, în Sala Voievozilor de la Palatul Culturii, vor fi prof. univ. dr. Harm Peters, președintele AMSE și prof univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași și membru al Comitetului Executiv AMSE.

Conferința din acest an a AMSE propune o temă de actualitate pentru profesioniștii din domeniul învățământului medical superior și al sănătății: „Transformarea digitală pentru profesiile din domeniul sănătății: îngrijirea pacientului, învățământ medical și cercetare” . Timp de trei zile, personalități de prestigiu din străinătate și din țară vor aborda subiecte precum „Reimaginarea educației medicale: Peisajul schimbător al predării și învățării în era digitală”, „Anatomie în realitatea virtuală”, „Efectele previzibile ale inteligenței artificiale în domeniul educației medicale” sau „Etica în sănătate în era digitală”. Vezi AICI programul complet.

Nume importante se vor alătura evenimentului în acest efort de a identifica soluții vizionare la provocările aduse de transformarea digitală, precum prof. univ. dr. Trevor Gibbs, fost președinte al Asociației pentru Educație Medicală din Europa (AMEE) și consultant al Organizației Mondială a Sănătății (WHO), prof. univ. dr.  Ken Masters, profesor de informatică medicală din cadrul Departamentului de educație medicală și informatică, Universitatea Sultan Qaboos, Oman și autor al Ghidului AMEE pentru IA în educația medicală, experții de renume mondial în educație prof. univ. dr. Ronald M. Harden și prof. univ. dr.  David Christopher Morgan Taylor.

AMSE este un forum de prestigiu, fondat încă din 1979, care reunește peste 60 de instituții de învățământ superior medical din mai mult de 20 de țări europene. Misiunea lor este să dezvolte și să îmbunătățească standardele, valorile și relevanța învățământului medical în Europa. Membrii AMSE sunt în căutarea soluțiilor inovatoare și a noilor direcții pentru a duce domeniul nostru la niveluri superioare. UMF Iași face parte din această rețea de renume, iar prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași, este unul din cei nouă membri ai Comitetului Executiv AMSE.

Începând din acest an, AMSE este și noul reprezentant al regiunii europene în Consiliul Executiv al Federației Mondiale pentru Educație Medicală (WFME).