Cele două săptămâni care preced sesiunea de examene se vor desfășura online

dec. 10, 2020 | @ Academic | 0 comentarii

Începând cu data de 4 ianuarie, până 15 ianuarie, cursurile la toate facultățile și specializările Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” se vor desfășura on-line, pe platforma de e-learning. Sesiunea începe în data de 16 ianuarie 2021 și se va desfășura în regim onsite (față-în-față)

„De la începutul anului universitar, ne-am desfășurat activitatea didactică în regim hibrid, și, printr-un efort comun, am reușit să gestionăm bine situația. În caz de îmbolnăvire, grupa a trecut la învățământ online, timp de două săptămâni.

Calendarul academic în perioada următoare cuprinde următoarele perioade : din 19 decembrie este programată vacanța de sărbători, urmând ca din 4 ianuarie să reluăm procesul didactic pentru două săptămâni iar din 16 ianuarie începe sesiunea de iarnă.

Experiențele precedente arată că riscul de îmbolnăvire crește în perioada de sărbători, astfel încât am analizat posibilitatea ca, la data fixată pentru examen, să existe grupe în carantină.  Având ca principiu permanent protejarea sănătății studenților, cadrelor didactice și a personalului administrativ și pentru a se desfășura în bune condiții sesiunea de examene față-în-față am luat decizia ca cele două săptămâni care preced sesiunea să se desfășoare exclusiv online.

Studenții care se îmbolnăvesc sau care, din diferite motive, nu se pot prezenta la examene, vor beneficia de oportunitățile de a susține examenul în sesiunile ulterioare, organizate conform regulamentului de studii de licență. ” a declarat prof. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.