Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a încheiat vineri, 18 mai 2018, „Caravana UMF Iași”, acţiune de prezentare a ofertei educaționale pentru anul universitar 2018/2019 precum și de consiliere și orientare profesională a elevilor din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a din județele Moldovei.

Echipele formate din câte 4 cadre didactice și 4 studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași au mers în 21 de colegii și licee din Bacău, Bârlad, Botoșani, Făticeni, Piatra Neamț, Roman, Suceava și Vaslui unde au stat de vorbă cu peste 2000 de elevi. Deplasarea Caravanei UMF Iași s-a făcut cu sprijinul companiei IULIUS, care a lansat la începutul acestui an un amplu program ce vizează creșterea atractivității Iașului la nivel regional, ca un important centru educațional și oraș cu multiple oportunități de carieră.

S-au ales colegii și licee de top din fiecare reşedinţă de judeţ, făcându-se anterior şi o analiză amănunţită asupra locului din care provin candidații admiterii la UMF Iași. Mai mult, s-a căutat ca atât cadrele didactice cât și studenții care au susținut prezentările în cadrul Caravanei UMF Iași să fie absolvenți ai acestor licee. Elevii au completat la finalul prezentării un chestionar de feed-back.

„Caravana UMF Iași” își propune să aducă în atenția elevilor o prezentare a facultăților și a bazei materiale a Universității, a oportunităților  pe care le poate avea un student medicinist în Iași și o discuție despre perspectivele de carieră pe care studenții le au, după terminarea unei facultăți din cadrul UMF Iași. Acţiunea este menită să scoată în evidenţă valori specifice ale Universităţii precum excelența academică, oferta educaţională, detaliile admiterii, baza materială şi socială, oportunităţile care disting UMF Iași de celelalte universităţi de profil.

„Ne dorim ca Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași să corespundă așteptărilor viitorilor studenți, iar în cadrul Caravanei UMF Iași, în întâlnirile organizate la colegiu sau la liceu, să oferim informații utile, astfel încât potențialii candidați să facă alegeri inspirate, potrivite cu înclinațiile lor și să se îndrepte spre facultatea potrivită. Acesta ar fi un câștig, atât pentru fiecare elev în parte, cât și pentru facultățile în care vor ajunge tineri motivați și dornici să vadă studenția ca pe o perioadă unică de creștere personală și profesională. Din acest motiv, strategia preferată de noi în Caravană a fost cea de prezentare în sala de festivităţi a liceului, în plen, oferind posibilitatea unui număr mare de elevi de a primi un răspuns avizat la toate întrebările legate de admitere şi de viaţa de student la UMF Iaşi.” a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

Caravana UMF Iași se înscrie în seria de activități ale Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași de promovare a ofertei educaționale a Universității și de atragere a elevilor din regiunea Moldovei în Centrul Universitar Iași, alături de programele „Vizită la UMF Iași” și „Iași, orașul studenției tale. Zilele Porților Deschise la Universitățile Ieșene”.

Colegiul Roman Voda – Roman

Liceul Petru Poni – Roman