Excelenţa Sa doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, numită de curând ambasador al Republicii Tunisiene în România, a făcut o vizită astăzi, 28 noiembrie, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași. În prima parte a vizitei, Excelența Sa a avut o discuție cu rectorul UMF Iași, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu și cu cu prorectorii și decanii instituției. În cea de a doua parte, ambasadorul s-a întâlnit cu studenții tunisieni care studiază la UMF Iași, în Aula „George Emil Palade”.

La Universitatea noastră studiază cei mai mulți studenți tunisieni din toate centrele universitare din țară. Este firesc să avem o relație strânsă cu ambasada Republicii Tunisiene în România. La întâlnirea de astăzi, am discutat cu Excelența Sa, doamna ambasador Raja Jhinaoui Ben Ali, despre situația studenților tunisieni, dar și despre noi oportunități de colaborare și despre stabilirea unor legături cu universitățile de medicină și farmacie din Tunisia”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

La UMF Iași studiază aproximativ 200 de studenți tunisieni, constituind cea mai mare comunitate de studenți din Republica Tunisia care studiază în România.