Adevăr sau provocare, la UMF Iași: „Întreabă-mă orice, cu Dragoș Pătraru”

mart. 6, 2024 | @ Academic | 0 comentarii

Seria conferințelor „Grigore T. Popa” îl aduce în prim-plan pe cunoscutul realizator de televiziune Dragoș Pătraru.

Întâlnirea, intitulată „Întreabă-mă orice, cu Dragoș Pătraru”, va avea loc vineri, 15 martie, de la ora 14.00, în Aula „George Emil Palade”. Amfitrionul evenimentului este dr. Richard Constantinescu, coordonatorul Centrului Cultural „I. I. Mironescu” al UMF Iași.

„Mă bucur că Dragoș Pătraru, un jurnalist apreciat, căruia nu-i frică să sancționeze, cu sarcasm și inteligență, atât derapajele politicienilor, cât și ale colegilor din mass-media, a acceptat invitația noastră de a conferenția la UMF Iași. Va fi, cu siguranță, un eveniment atipic, dar cu atât mai interesant și incitant”, a subliniat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

— 

Dragoș Pătraru este jurnalist și scriitor. El este cunoscut mai ales pentru că este fondatorul și moderatorul proiectului editorial „Starea Nației”, producție video de tip pamflet  în care sunt scoase în evidență, cu umor, greșelile politicienilor și ale presei.

Din 2018, Dragoș Pătraru a lansat podcastul „Vocea Nației”, un proiect prin care își propune să le ascută românilor spiritul critic provocându-i să citească și să se educe permanent. Ideile și cărțile prezentate în podcast stau la baza ultimei sale cărți, „Atenție cu intenție”, publicată la Editura Bookzone.

Un alt proiect important este producția „Starea Sănătății”, lansată în august 2019, dar care de anul trecut are propriul canal de YouTube și o comunitate tot mai mare strânsă în jurul educației pentru un stil de viață sănătos.