O echipă alcătuită din studenți de la Facultatea de Bioinginerie Medicală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași a primit mai multe premii la concursul studenţesc internaţional „Ingineria Sistemelor Microelectronice – Sergiu Rădăuţan”, organizat de Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică şi Departamentul Microelectronică şi Inginerie Biomedicală din cadrul Universităţii Tehnice a Moldovei. Concursul a avut loc în perioada 18-20 mai 2017, la Chişinău.
Delegaţia Facultăţii de Bioinginerie Medicală a fost formată din 9 studenţi (Simion Evelina (an II), Căsută Adelina (an II), Derla Carol (an II), Bordaş Alexandru (an II), Creţu Andrei (an II), Fuior Robert (an III), David Andrei (an III), Postolache Nicoleta (an IV), Harabari Victor (an IV), având înscrise 11 lucrări coordonate de S.l. Dr. Bioing. Călin Corciovă, S.l. Dr. Cristian Rotariu, Asist. Dr. Bioing. Doru Andriţoi.
Dispozitivele prezentate, cuprinzând domenii de cercetare din sfera instrumentaţiei biomedicale, sisteme pentru reabilitare, electronică medicală au fost apreciate, delegaţia completând palmaresul de până acum cu premii din partea Societăţii de Inginerie Medicală din Moldova, medalie de bronz a Universităţii Tehnice a Moldovei, premii speciale din partea firmelor Mobil Service, Star Net și Topaz.
Anul acesta, competiția a fost dedicată aniversării a 50 de ani de la fondarea Facultăţii de Calculatoare, Informatică şi Microelectronică, fiind înscrise în concurs 36 de echipe din 6 centre universitare. Printre participanţi s-au numărat reprezentanți de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iaşi, Universitatea Tehnică Naţională din Kiev Ucraina, Universitatea de Stat de Informatică şi Radioelectronică din Minsk, Centrul de Energetică şi Electronică Chişinău şi Colegiul Politehnic Bălţi. În prima etapă a concursului participanţii și-au prezentat proiectele realizate, iar în etapa a doua, autorii au demonstrat aplicabilitatea şi funcţionalitatea practică a dispozitivelor.