⁠UMF Iași a semnat un acord de colaborare cu o universitate de medicină și farmacie din Vietnam

ian. 23, 2024 | @ Academic | 0 comentarii

Cu ocazia vizitei oficiale în România a prim-ministrului Republicii Socialiste Vietnam, Pham Minh Chinh, care a avut loc luni, 22 ianuarie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a semnat un memorandum de colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie Thai Nguyen.

„Vizita prim-ministrului Republicii Socialiste Vietnam în România a fost o oportunitate de care am profitat pentru a semna un acord de colaborare cu o universitate de medicină și farmacie de top din Vietnam, un punct important de pornire pentru dezvoltarea unor proiecte de cercetare și educaționale comune. Cred că interesul pentru aceste acorduri din sfera educației, în afara celui economic, se datorează și faptului că prim-ministrul Pham Minh Chinh a urmat studiile universitare în România – este absolvent al Facultății de Construcții Civile, Industriale și Agricole, Promoția 1984”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

„Domnule prim-ministru, ca fost student într-o universitate românească, apreciez sprijinul pe care îl oferiţi pentru dezvoltarea cooperării în domeniul educaţiei dintre ţările noastre. Vă asigur că România va susţine în continuare participarea unui număr cât mai mare de tineri vietnamezi în cadrul programelor de studii din universităţile româneşti şi mă bucur că astăzi avem un număr de 15 documente de cooperare semnate între instituţii de învăţământ universitar din ţările noastre”, a subliniat, în cadrul întâlnirii, prim-ministrul Marcel  Ciolacu.

Acordul a fost încheiat la București, la Palatul Victoria, UMF Iași fiind singura universitate de medicină din țară prezentă la întâlnirea cu delegația Vietnamului. Între cele două state au fost semnate mai multe acorduri de cooperare între ministerele Economiei, Culturii și Muncii, precum și între diferite instituții de învățământ superior din cele două state. UMF Iași a fost reprezentat de prof. univ. dr. Liliana Foia, prorector responsabil cu Relații internaționale și parteneriate academice. La întâlnire au participat și prim-ministrul României, domnul Marcel Ciolacu, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, președintele Agenției Universitare a Francofoniei, domnul Sa Do Duc Thanh, Ambasador al Republicii Socialiste Vietnam la București și doamna Cristina Romilă, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Vietnam.