Rezultatul alegerilor academice din 15 ianuarie 2024, pentru funcția de Rector

ian. 16, 2024 | @ Academic | 0 comentarii

În data de 15 ianuarie 2024, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași s-a desfășurat procesul electoral pentru funcțiile de conducere Rector și Director de Departament și pentru membru în structurile de conducere Senat, Consiliul Departamentului și Consiliul Facultăților de Medicină, Medicină Dentară, Farmacie și Bioinginerie Medicală. Din totalul de 837 de cadre didactice, cercetători și studenți eligibili să voteze, 805 dintre aceștia și-au exprimat opțiunea de vot, ceea ce reprezintă o rată de participare de 96,17%.
Pentru cea mai importantă funcție din Universitate, cea de Rector, și-au depus candidaturile Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu și Prof. Univ. Dr. Mihai Danciu. Urmare a votului cadrelor didactice, cercetătorilor și reprezentanților studenților, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în mandatul 2024-2029, este Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu.
Nr. voturi Procent
Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu 506 65,04%
Prof. Univ. Dr. Mihai Danciu 272 34,96%

 

În momentul redactării acestui anunț, se află în proces de centralizare voturile exprimate în cadrul alegerilor pentru Senat, membrii Consiliilor Facultăților, Directorii de Departament, precum și membrii Consiliilor Departamentelor. Rezultatele finale ale acestor alegeri pentru structurile academice menționate vor fi disponibile și publicate pe site-ul Universității astăzi, 16 ianuarie 2024.