În perioada 21 – 24 septembrie Iașul este gazda unuia dintre cele mai importante evenimente pentru chirurgia cardiovasculară din România – cea de-a 13-a Reuniune Anuală a Societății Euro-Asian Bridge. Organizator al evenimentului este prof.univ.dr. Grigore Tinică, care, începând de anul trecut, este președinte al Euro-Asian Bridge Society.

Manifestarea este însoțită de o de o expoziţie medicală specializată.

Evenimentul va reuni specialişti din domeniul chirurgiei cardiovasculare din peste 20 de ţări.

Programul științific cuprinde o listă cuprinzătoare de subiecte care vor pune bazele stimulării discuțiilor și a unui schimb fructuos de cunoștințe. Congresul oferă contribuții atât europene cât și asiatice, cercetări și abordări pentru diagnosticarea și tratamentul bolilor cardiovasculare, cuprinzând o multitudine de lucrări științifice”,au punctat prof.univ.dr. Sotiros Prapas, cancelarul și fondatorul Societății Euro-Asian Bridge și prof.univ.dr. Grigore Tinică, președintele Societății.

Tematica este variată: Chirurgia coronariană, Chirurgia valvulară, Chirurgia în bolile cardiace congenitale, Insuficiența cardiac, Chirurgia aortei, Chirurgia vasculară, Infecțiile în chirurgia cardiovasculară, Stratificarea riscurilor în chirurgia cardiovasculară, Circulație extracorporeală și dispozitivele de asistare, Urgențe în chirurgia cardiac, Terapia intensivă în medicina cardiovasculară, Nursing-ul în chirurgia cardiovasculară și terapie intensive, Managementul medicinei cardiovasculare în regiunea Euro-Asiatică, Repere în medicina cardiotoracică și vasculară, Rolul echipei de inimă în medicina modernă cardiovasculară, Imagistica în medicina cardiovasculară.

Website: https://www.euroasianbridge.org/