Volumul „Culisele creierului. Epilepsia: perspective narative”, apărut la Editura „Gr. T. Popa”, lansat și la București

nov. 22, 2023 | @ Academic | 0 comentarii

Noiembrie este luna conștientizării epilepsiei, a înțelegerii că nici o boală nu este o anatemă, că e bine să știm cum să reacționăm în asemenea situații. În acest context, echipa artistică a Teatrului Luceafărul va susține la București două reprezentații a spectacolului „Stai jos sau cazi” , o adaptare scenică a romanului lui Bogdan Munteanu. La finalul primei reprezentații care va avea loc joi, 23 noiembrie, ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon București, va fi lansat volumul colectiv „Culisele creierului. Epilepsia – perspective narative, coordonat de Oltița Cîntec, Richard Constantinescu și Daniela Șilindean, care însoțește producția scenică. De asemenea, va avea loc și o o sesiune de întrebări și răspunsuri la care participă prozatorul Bogdan Munteanu și realizatorii. Moderatorul discuției va fi teatrologul Oltița Cîntec, care a curatoriat spectacolul.

Având la baza parteneriatul dintre Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, prin Centrul Cultural „I.I. Mironescu”, și Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași, cartea „Culisele creierului. Epilepsia: perspective narative, publicată în condiții grafice excelente la Editura „Gr. T. Popa” a UMF Iași, în Colecția „Medicină narativă” este un proiect‑pilot, care face parte dintr‑un demers mai amplu și unic în spațiul universitar românesc – „Universitate pentru comunitate”.

Vineri, 24 noiembrie, orele 19.00, o a doua reprezentație se va juca la sala „Ileana Berlogeaˮ a UNATC, pentru studenții Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davilaˮ din București.