UMF Iași, nominalizată la Romanian Healthcare Awards 2023

dec. 15, 2023 | @ Presa | 0 comentarii

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași se află, și în acest an, printre finaliștii celei mai importante competiții în domeniul medical din România: Romanian Healthcare Awards. Evenimentul final, de prezentare a proiectelor, va avea loc pe 15 decembrie, la București, în cadrul ceremoniei RHA 2023.

La categoria „Inovația Medicală a Anului”, UMF Iași este reprezentată cu două proiecte: „Inima Artificială MAVIS” și „AlignSpine – orteză inteligentă pentru corecție posturală activă”.

De asemenea, prof. univ. dr. Adrian Covic, prorector al UMF  Iași, este finalist la categoria „Medicul Anului”, pentru proiectul „Opriți epidemia de boală cronică de rinichi!”

„Suntem mândri că eforturile cercetătorilor noștri au fost apreciate încă o dată  de către juriul internațional al Romanian Healthcare Awards. Anul trecut am primit premiul de excelență pentru proiectul CENEMED, iar la această ediție suntem finaliști la două categorii, o dovadă în plus că suntem pe drumul cel bun”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Proiectele înscrise în cele șapte categorii ale competiției, respectiv „Medicul Anului”, „Echipa Medicală a Anului”, „Spitalul Anului”, „Proiectul de Cercetare al Anului”, „Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”, „Campania Medicală a Anului” și „Inovația Medicală a Anului” au fost evaluate de  un juriu internațional (format din 28 de membrii din 9 țări). Printre membrii juriului se numără și prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași. Toți finaliștii vor primi diplome de excelență Romanian Healthcare Awards.