UMF Iași a câștigat premiul „Inovația Medicală a Anului” pentru proiectul „Inima Artificială MAVIS”

dec. 16, 2023 | @ Academic | 0 comentarii

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a primit Diploma de Excelență în cadrul Romanian Healthcare Awards 2023, la secțiunea „Inovația Medicală a Anului”, pentru proiectul „Inima Artificială MAVIS”. Gala de premiere a avut loc pe 15 decembrie la București.

Pentru același proiect, Echipa Mavis Artificial Heart, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, a primit  și premiul pentru „cea mai avansată inimă artificială”,  în marea finală a competiției – „Heart Hackaton” (prima competiție studențească mondială pentru realizarea unei inimi artificiale), care a avut loc pe data de 29 octombrie, la Dallas.

„Inima artificială Mavis” a fost realizată de o echipă alcătuită din 30 de studenți de la Facultatea de Bioinginerie Medicală și de la Facultatea de Medicină, coordonată de drd. Alexandru Pleșoianu, de la Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic pentru Managementul vârstnicului și îmbătrânirii sănătoase – CITT MAVIS.

La ediția din acest an a Romanian Healthcare Awards – cea mai importantă competiție în domeniul medical din România, UMF Iași a fost nominalizată la categoria „Inovația Medicală a Anului” cu  două proiecte: „Inima Artificială MAVIS” – care a și câștigat marele premiu și „AlignSpine – orteză inteligentă pentru corecție posturală activă”.

Proiectele înscrise în cele șapte categorii ale competiției, respectiv „Medicul Anului”, „Echipa Medicală a Anului”, „Spitalul Anului”, „Proiectul de Cercetare al Anului”, „Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”, „Campania Medicală a Anului” și „Inovația Medicală a Anului” au fost evaluate de  un juriu internațional (format din 28 de membrii din 9 țări). Printre membrii juriului se numără și prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.