UMF Iași, într-un nou clasament Times Higher Education

oct. 28, 2020 | @ Academic | 0 comentarii

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa ” din Iași se plasează pe poziția 601+  în cea mai recentă ierarhie universitară internațională elaborată de revista britanică „The Times Higher Education”: World University Rankings 2021 by subject, la categoria Clinical and Health, unde au intrat 856 universități din întreaga lume, față de 775, anul trecut. Aceeași poziție o ocupă și Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca și Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Universitatea de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa » din Iași este clasată pentru al treilea an consecutiv în Times Higher Education World University Rankings, în categoria: Clinical and Health, ocupând o poziție onorabilă. Prezența noastră constantă în cele mai importante clasamente universitare internaționale este rezultatul eforturilor pe care cadrele didactice și studenții le-au depus și le depun în activitatea didactică și de cercetare. Este o muncă de echipă și le mulțumesc tuturor colegilor că și-au asumat în totalitatea misiunea Universității noastre de a atinge excelența în educație și cercetare”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Topul utilizează aceiași 13 indicatori de performanță folosiți și în clasamentul general THE World University Rankings, fiind analizate activitățile de predare, de cercetare, transferul de cunoștințe și perspectivele internaționale. Cu toate acestea, metodologia generală este recalibrată cu atenție pentru fiecare subiect, ponderile fiind modificate pentru a se potrivi domeniilor individuale.

Indicatorii de performanță pentru categoria Clinical and Health sunt grupați în cinci domenii: Predare (mediul de învățare) – 27,5%; Cercetare (volum, venit și reputație) – 27,5%; Citări (influența cercetării) – 35%%; Perspective internaționale (personal, studenți și cercetare) – 7,5% și Venituri din industrie (transfer de cunoștințe) – 2,5%.

Punctajul obținut de UMF Iași

  • număr de citări – 35.8
  • venituri din industrie – transfer de cunoştinţe spre mediul socio-economic – 41.3
  • internaţionalizare – studenţi, cadre didactice, parteneri internaţionali – 49.2
  • Cercetare – 9.0
  • procesul educaţional şi mediul de predare – 14.3

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în topul universităților din lume

TOP 25 Performing Universities in Interdisciplinary Publications U-Multirank 2019

TOP 50 Times Higher Education New Europe 2018

TOP 300 Times Higher Education World University Ranking Emerging Economies 2018

TOP 300 Times Higher Education University Impact Rankings 2020

Top 500– Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects 2019 – Chemical Engineering

TOP 601+ Times Higher Education Clinical, preclinical & Health 2020

TOP 1000+ Times Higher Education World University Ranking 2020

TOP 1000+ University Ranking by Academic Performance (URAP) 2019

TOP 1000+ Academic Ranking of World Universities (Shanghai ARWU) 2019

Mai multe amănunte, AICI