UMF Iași, în clasamentul University Ranking by Academic Performance

sept. 27, 2024 | @ Academic | 0 comentarii

În cel mai recent clasament internațional URAP (University Ranking by Academic Performance) pe domenii, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a fost clasificată pentru domeniile Medical and Health Sciences (locul 3, în România și poziția 942 la nivel global) și Chemical Sciencies (locul 7, în România și 1330, la nivel mondial).

În clasamentul global URAP, România ocupă poziția 1759, o creștere semnificativă față de anul trecut, când s-a situat pe locul 1823.

Sistemul de ranking URAP (University Ranking by Academic Performance) analizează exclusiv performanța cercetării pe baza a 6 indicatori, respectiv productivitatea științifică, impactul articolelor, citabilitatea, calitatea cercetării, colaborarea internațională.

URAP, unul dintre cele mai importante clasamente internaționale, realizează anual, începând din anul 2010, clasamentul global al instituțiilor de învățământ superior (World Ranking of Higher Education Institutions), iar din 2011 realizează și clasamentul pe domenii.