UMF Iași acordă titlul de Doctor Honoris Causa doamnei prof. univ. dr. Stella Chaushu

mai 15, 2023 | @ Academic | 0 comentarii

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași va oferi doamnei prof. univ. dr. Stella Chaushu, prodecan al Facultații de Medicină Dentară „Hadassah” din cadrul Universității Ebraice din Ierusalim – Israel, titlul de Doctor Honoris Causa. Ceremonia de decernare va avea loc miercuri, 17 mai 2023, la ora 13.30, în Aula Centrului de Simulare „Prof. Univ. Dr. Cristian Dragomir”.

Prof. Univ. dr. Stella Chaushu a absolvit în 1989 Facultatea de Medicină Dentară „Hadassah”. Simultan cu studiile universitare, a urmat și un program de Masterat în științe medicale.

După absolvirea facultății a fost timp de trei ani medic stomatolog militar coordonator în cadrul Forțelor de Apărare Israeliene, obținând gradul de maior. În 1997 obține titlul de medic specialist în ortodonție și ortopedie dento-facială după parcurgerea programului de  specializare din cadrul Universității Ebraice din Ierusalim.

Și-a început cariera academică în 1999, parcurgând gradual toate treptele didactice, până la aceea de Profesor Universitar. Din 2010 este șeful Departamentului de  Ortodonție și Ortopedie dento-facială iar din 2021 devine prodecan al Facultății de Medicină Dentară „Hadassah”, fiind responsabilă cu  problemele academice și relațiile internaționale.

A publicat peste o sută de articole in jurnale  incluse în Clarivate-Web of Science, acumulând parametri scientometrici impresionanți. Indicele Hirsh se situează la valoarea de 26 în vreme ce publicațiile au acumulat un număr de 2206 citări, excluzând autocitările. Totodată a publicat 18 capitole de carte în edituri internaționale prestigioase cum ar fi Wiley sau Harvard Society for the Advancement of Orthodontics.

A fost distinsă cu numeroase premii internaționale de-a lungul carierei, atât pentru propriile realizări științifice, cât și pentru activitatea de mentorat desfășurată în cadrul departamentului pe care îl conduce de 13 ani cu un profesionalism remarcabil.

Activitatea solidă de cercetare s-a soldat cu câștigarea, de-a lungul timpului, a peste 17 granturi ce au fost implementate cu succes  iar rezultatele au fost diseminate în reviste internaționale prestigioase. De asemenea, împreună cu echipa sa, a patentat două sisteme de eliberare locală de lipide și macromolecule active.

Prestigiul profesional deosebit este confirmat de cele peste 70  invitații în calitate de keynote speaker la manifestări științifice  internaționale renumite, precum și de cele 31 de cursuri internaționale despre tratamentul ortodontic al dinților incluși, susținute împreună cu domnul prof. Adrian Becker, în toate colțurile lumii, inclusiv la Iași.