Toate tocile în aer! Promoția 2023 va depune Jurământul lui Hippocrate

iul. 26, 2023 | @ Academic | 0 comentarii

Vineri, 28 iulie, de la ora 9.00, în Piața Națiunilor, cei 1575 de absolvenți din acest an ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași vor sărbători sfârșitul facultății în cadrul tradiționalei Ceremonii de absolvire. La evenimentul-maraton vor participa atât absolvenții, cât și părinții și cadrele didactice ale Universității.  

Ceremonia va avea două părți: în prima, decanii și decanii de promoție vor ține scurte alocuțiuni și se va striga catalogul. De la ora 19.00 va avea loc Ceremonia festivă, în cadrul căreia întreaga conducere a Universității, rector, președinte al Senatului, prorectori și decani, va felicita Promoția 2023 a UMF Iași.

Un moment special este și discursul motivațional ținut absolvenților de un invitat special. În acest an, pe scena UMF-ului va urca cunoscutul regizor Cristian Mungiu.

În cadrul ceremoniei vor fi premiați și cei mai silitori studenți, șefii de promoție de la toate liniile de predare în limba română, engleză și franceză.

Finalul este rezervat, ca de fiecare dată, unui moment înălțător, așteptat, încă din anul I, de toți studenții UMF Iași: rostirea Jurământul lui Hipocrate.

Pentru noi, corpul profesoral al Universității, este un moment de despărțire. Este punctul terminus al unui parcurs educațional pe care l-am finalizat cu succes, pentru și împreună cu studenții noștri. Pentru absolvenții de Medicină, Medicină dentară, Farmacie sau Bioinginerie, absolvirea facultății este o nouă aliniere la start. Și sunt convins că vor avea un start reușit, deoarece poziționarea academică a Universității noastre este garanția că pleacă în carieră cu un bagaj de cunoștințe solid și bine structurat.”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

 

Cifrele Promoției 2023

  • 1575 absolvenți
  • 14 specializări
  • 9 specializări cu predare în limba română:
    • Medicină
    • Medicină Dentară
    • Farmacie
    • Bioinginerie Medicală
    • Asistență Medicală Generală
    • Nutriție și Dietetică
    • Tehnică Dentară
    • Asistență de Profilaxie Stomatologică
    • Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare Medicală
  • 3 specializări cu predare în limba engleză
    • Medicină
    • Medicină Dentară
    • Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare Medicală
  • 2 specializări cu predare în limba franceză
    • Medicină
    • Medicină Dentară

Repartizarea pe țări:

  • 1153 absolvenți români
  • 422 absolvenți internaționali

Programul Ceremoniei:

9.00 – 17.30: Cursurile festive ale facultăților
19.00: Ceremonia de absolvire

Testimonialele șefilor de promoție

Ana-Maria-Cecilia Păuleț

șef promoție Medicină, program de studiu în limba română

Primul moment în care am luat în considerare medicina a fost în clasa a 7-a datorită orelor de biologie umană. M-a intrigat complexitatea corpului nostru și faptul că fiecare celulă are rolul ei bine stabilit.

Pe parcursul liceului, aceste intenții s-au consolidat în dorința de a fi studentă la UMF Iași. Au existat persoane în jurul meu care mi-au evidențiat dezavantajele unei facultăți atât de dificile și lungi, dar nu m-am lăsat descurajată de acest lucru. Astfel, mi-am continuat drumul și am reușit să intru la această facultate obținând nota 10 la examenul de admitere. A fost de departe una dintre cele mai frumoase zile din viața mea, iar experiențele ce au urmat, mai ales în anii clinici, m-au făcut să realizez că a fost cea mai bună alegere pentru mine!

Cele mai puternice amintiri din timpul facultății sunt strâns legate de următoarele experiențe: cele două mobilități Erasmus în Polonia (Wroclaw și Poznan) și voluntariatul în cadrul SSMI și SSCR.

A pleca în Erasmus a fost o provocare pe care am îmbrățișat-o cu emoții. A fost o experiență care m-a schimbat fundamental și în acest moment nu aș putea să îmi imaginez cum ar fi viața mea fără acele amintiri! Recomand tuturor să profite de oportunitățile Erasmus! A fi ambasadorul țării, orașului și universității tale te face să conștientizezi că sunt multe lucruri pe care ar trebui să le apreciezi și pentru care să fii recunoscător!

Voluntariatul a fost un al doilea pilon important care m-a ajutat să mă dezvolt. Workshopurile SSCR, proiectele și workshopurile SSMI au completat unele noțiuni abstracte din cărțile pe care le-am învățat pe parcursul facultății și m-au ajutat să leg prietenii cu oameni deosebiți de la care am avut mereu ceva de învățat. De departe, departamentul cel mai drag în care am activat este cel al schimburilor de experiență internaționale SCOPE-SCORE, care mi-a oferit șansa să particip la stagii de practică în țări precum Egipt, Tunisia. De asemenea, am avut ocazia la rândul meu să ajut studenți din toată lumea să descopere orașul nostru.

Principalul motiv pentru care un elev de liceu ar trebui să aleagă UMF Iași sau orice altă universitate de medicină este pasiunea și curiozitatea pentru acest domeniu. Momentele grele, lipsa orelor de somn, timpul petrecut în sala de lectură și tot efortul vor fi mult mai ușor de depășit când ai un scop anume și știi că asta îți dorești cu adevărat! În plus, noi, ca studenți, suntem responsabili pentru cum vor arăta anii de studenție! Avem atât de multe oportunități de care nu suntem conștienți și de care nu profităm!

Ultimii 6 ani nu au fost ușori, am avut parte de multe provocări, dar pot spune în acest moment că totul a meritat și acești ani au fost cea mai frumoasă perioadă din viața mea!

Shareef Jubran

șef promoție Medicină generală, program de studiu în limba engleză

I chose UMF Iasi University for its strong reputation in academic excellence. The university is renowned for its rigorous curriculum and high-quality education. It boasts a network of successful alumni who speak highly of the institution and recommend it to prospective students.

Moreover, UMF Iasi offers an English studying program and provides a globally recognized degree in medicine.

In addition, Iasi is a city that offers a comfortable and convenient living experience, especially for students. It provides a wide range of facilities that cater to everyone’s needs and preferences, from shopping centers to recreational areas.

One of the most memorable aspects of faculty is the availability and the ease of communication with professors and faculty members, together with a highly qualified and dedicated faculty providing students with the guidance and mentorship necessary for their academic and personal development.

Another strong memory is the opportunity to make incredible friends who accompanied me throughout my educational journey. The memories of study sessions with them, group projects, and shared experiences create a sense of camaraderie that can last a lifetime.

Finally, during the COVID-19 pandemic, the university implemented efficient and fast solutions to ensure continuity of studying. They swiftly transitioned to online learning platforms and provided students with necessary resources, enabling them to continue their education without disruption.

A high school student should consider choosing UMF Iasi for several reasons. Firstly, high-quality education and academic excellence, with modern laboratories, libraries, and simulation center, which offer students the opportunity to engage in practical learning.

Secondly, the implementation of the new examination system utilizing tablets, along with the option for students to schedule their exams, is highly commendable and definitely a significant step forward in embracing technology and modernizing the education system.

Lastly, UMF Iasi is located in the vibrant city of Iasi, with a lively atmosphere. The city offers a wide range of entertainment, recreational, and social activities that can greatly enrich a student’s study experience.

Alicia Bidal

șef promoție Medicină, program de studiu în limba franceză

J’ai toujours pensé que les parcours classiques étaient la voie dorée, je m’étais trompée. Quand on a un grand rêve et la volonté de le réaliser, il faut avoir le courage de suivre un chemin différent. C’est durant cette expérience d’expatriation, ici en Roumanie, que je me suis révélée et que j’ai atteint mes objectifs.

Mon plus beau souvenir de ces 6 années, reste mon investissement associatif au pôle workshop de l’AMSFI, ou j’ai pu collaborer d’égale à égale avec mes professeurs. Ils m’ont inspiré dans ma pratique médicale quotidienne et dans mes projets présents et futurs. Qui peut avoir de meilleurs conseils pour une étudiante motivée que des personnes au parcours atypique.

C’est ce que propose l’UMF Grigore T. Popa, un savant mélange d’histoires riches et hors des sentiers battus. Ce sont des conditions que je n’aurais jamais pu retrouver ailleurs. Merci à tous mes professeurs qui ont pris le temps de partager avec moi leur passion de la médecine et merci à tous ceux qui ont soutenu le congrès MEDICIS pour lequel j’ai investi toute ma dernière année d’étude.

Gheorghe Olari

șef promoție Asistență medicală generală

Am luat hotărârea de a urma în cadrul UMF Iași specializarea de asistent medical generalist motivat de pasiunea pentru știință pe care am avut-o dintotdeauna, precum și de dorința de a practica o meserie într-un domeniu dinamic, cu posibilitatea de dezvoltare personală continuă.

Anii petrecuți ca student formează una dintre cele mai frumoase etape ale vieții, deși uneori par anevoioși și cu numeroase obstacole. Țin pe această cale să le mulțumesc cadrelor didactice pentru pregătirea academică de calitate de care am beneficiat, colegilor care mi-au făcut studenția mai frumoasă, fiind o sursă de sprijin și înțelegere alături de care am format amintiri prețioase și nu în ultimul rând familiei.

Pentru tinerii liceeni care doresc să opteze pentru o carieră medicală, consider că Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași este opțiunea potrivită, fiind o universitate recunoscută în mediul academic național și internațional, care oferă studenților posibilitatea de dezvoltare profesională și personală.

Roberta-Elena Irimia

șef promoție Nutriție și dietetică

Decizia de a alege Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a fost neașteptată, aceasta fiind făcută înspre finalul liceului. De mică am avut dorința de a lucra într-un domeniu care să integreze interacțiunea cu oamenii și practica de a-i ajuta. Atracția către acest domeniu a fost puternică datorită firii mele pragmatice și dinamice, iar această universitate s-a evidențiat ca o alegere ideală. Această instituție de învățământ promovează un mediu educațional centrat pe practică și inovație, oferindu-mi educația necesară pentru a-mi îndeplini aspirațiile în domeniul nutriției și dieteticii.

Pe parcursul acestor ani, am experimentat o educație excepțională și am fost ghidați de profesori dedicați și pasionați, care ne-au încurajat să ne depășim limitele și să căutăm excelența. Ne-am confruntat cu provocări academice care ne-au testat cunoștințele, abilitățile și reziliența, dar și cu oportunități care ne-au dezvoltat pe plan personal, contribuind la evoluția noastră ca oameni.

Doresc să exprim recunoștința mea și colegilor de drum, alături de care am împărtășit cele mai intense emoții pe parcursul studenției. Am crescut și am evoluat împreună, fiind pregătiți acum pentru a aborda un nou capitol în viața noastră. Nu în ultimul rând, doresc să le mulțumesc părinților, care au fost alături de mine la fiecare pas al acestei călătorii academice și m-au susținut necondiționat.

Către colegii noștri mai mici de liceu, vreau să le transmit un mesaj de încurajare și curaj în următorul capitol al vieții lor academice, îi încurajez să-și urmeze pasiunile și să nu se lase descurajați de provocări sau obstacole, ci să le privească ca oportunități de creștere și învățare.

Magda Rotaru

șef promoție Medicină Dentară

Pasiunea pentru biologie și dragostea pentru orașul natal au fost cele care mi-au îndrumat pașii spre UMF Iași, iar dintre toate specializările ei, am ales Medicina dentară, profesie care mi-a stârnit interesul și curiozitatea în ultimii ani de liceu. Acum, în prag de absolvire, simt că decizia mea a meritat din plin, pentru că am reușit să îmi îndeplinesc visul de a contribui la sănătatea și zâmbetele oamenilor.

Finalul de drum se simte la fel de copleșitor ca începutul. Mă uit înapoi cu uimire, recunoștință și mândrie, iar la călătoria care abia începe, cu încântare și speranță. Au fost 6 ani pe care nu îi voi uita, care m-au ajutat să mă dezvolt atât ca medic, cât și ca om, presărați cu provocări, emoții și îndoieli, dar și cu amintiri deosebite, împliniri și prietenii. Dintre aceste amintiri, un loc special va fi mereu ocupat de primele experiențe în această meserie complexă, pe care am ajuns să o iubesc și pe care aștept cu nerăbdare să o practic: primul contact cu pacienții, primele consultații și entuziasmul punerii unui diagnostic corect, emoția, dar mai ales satisfacția unui tratament dus la bun sfârșit. Le sunt recunoscătoare celor care au crezut în mine și m-au îndrumat să ajung în acest punct al vieții mele, acela în care mă pot numi medic stomatolog. 

Liceenilor care visează la rândul lor să devină medici și care se gândesc să aleagă UMF Iași, le doresc putere de muncă, îndrăzneală și răbdare, pentru că urmează un drum lung și anevoios, dar în același timp, plin de oportunități, momente frumoase și satisfacții, care fac să merite tot efortul depus și dedicarea.

Bianca Buzilă

șef promoție Medicină dentară, seria limbă engleză

I was born in Iasi but I studied in a small town in Italy. Medicine has been a passion of mine since high school, starting with the first biology classes. My mother was the one who pushed me to apply at UMF Iași; the idea of specializing in Dental Medicine was already clear, but I still needed a little courage to register. I think that somehow parents always know what is best for you.

…and look where I ended up today, chief for 5 consecutive years and valedictorian .

 Iasi itself is a beautiful developed city and full of students from all around the world. Furthermore, Umf Iasi covers all specialization disciplines, all you need is passion, patience and perseverance.

I will never forget the first two years until I found the perfect study method, I was studying until late hours of the night and attending classes that started at 7.30 in the morning. I won’t forget the last two years either, which made more confident in myself and confirmed what I like the most about Dentisty.

Dr. Vasluianu Roxana was the professor that mostly changed the last period of my university career by guiding me on a practical level, and I thank her for that.

Being enrolled in the English section was the most changing life experience for me because of the differences of culture and the revelation of the beautiful people that I met; all the moments with my colleagues from other countries are the strongest memories on a personal level.

Why should a high school student choose UMF Iasi. First of all, you have to like Medicine. It is hard to commit to 6 years of education if you don’t have the desire to be someone one day and make a change. The subjects taught at UMF Iași cover a fairly broad spectrum providing us with a strong foundation but also depends on the involvement of the individual students themselves. UMF iasi has also, among other things, associations which encourage students to be part of a group where you can develop ideas and deepen your medical knowledge through conferences and workshops. I had the honor to be part of EMSA (European Medical Student Association) and I had the pleasure of organising, with the help of the doctors from UMF and abroad,  insightful meetings for myself and the other colleagues; an experience I will never forget.

Last but not least, students have the opportunity to gain clinical experience by working patients under the supervision of a mentor. After all, theory and practice at UMF Iași are equally important and help the undergraduate to develop and mature faster.

Bilal Outabachi

șef promoție Medicină dentară, seria franceză

J’ai choisi d’étudier à l’UMF Iași pour plusieurs raisons. Tout d’abord, l’UMF Iași jouit d’une excellente réputation pour ses programmes médicaux et est largement reconnue pour son excellence académique. L’université est connue pour son programme d’études complet, ses installations modernes et ses professeurs expérimentés qui sont des experts dans leurs domaines respectifs. En outre, l’UMF Iași offre un environnement d’apprentissage dynamique qui favorise le développement intellectuel, les opportunités de recherche et la formation pratique. L’accent mis par l’université sur la partie clinique et l’engagement communautaire m’a particulièrement attiré, car j’ai pensé que cela me fournirait une éducation bien équilibrée et me préparerait efficacement à ma future carrière dans la dentisterie.

Mon séjour à l’UMF Iași a été une montagne russe d’émotions, remplie de moments inoubliables qui ont façonné la personne que je suis aujourd’hui. Les séances de révisions nocturnes, alimentées par d’interminables tasses de café, et les nuits blanches avant les examens sont devenues des souvenirs précieux. Mais il n’y avait pas que les défis académiques, il y avait aussi les rires, la camaraderie et les amitiés forgées en cours de route. Lorsque je repense à ces années, je suis submergée par la fierté de voir à quel point j’ai grandi et jusqu’où je suis allée. Les mots ne suffisent pas à rendre compte de la profondeur de mes expériences, en particulier au cours de ces six années transformatrices qui ont marqué le début de ma vie d’adulte.

Un lycéen ne devrait pas avoir peur de partir à l’étranger pour poursuivre ses rêves à l’UMF Iasi. Il s’agit d’une expérience transformatrice qui favorise le développement personnel, offre une perspective globale, assure l’excellence académique, promeut les échanges culturels, de se renforcer mentalement, ouvre des opportunités de carrière et crée des souvenirs et des amitiés qui dureront toute la vie. Saisir l’opportunité d’étudier à l’étranger permet aux étudiants d’élargir leurs horizons, d’acquérir des compétences précieuses et d’avoir un impact positif à l’échelle mondiale. L’UMF Iași offre aux lycéens une occasion exceptionnelle de réaliser tout cela!

Claudia Abutoae

șef promoție Tehnică dentară

În urmă cu trei ani mi-am propus să ajung să studiez la această facultate, fiindu-mi recomandată de toți cei din jur.

Țin minte că mă simțeam foarte nesigură pe mine, plină de frici şi nedemnă de statutul de „studentă la UMF”.

A fost nevoie de foarte multă dedicare, speranță, studiu continuu, stres, anxietate chiar, până la ultima bulinuță marcată la examenul de admitere. Bineînțeles, tot efortul a meritat în final.

Sesiunile vor rămâne, cu siguranță, amintirile marcante pentru mine. Tot acest proces intens de studiu m-a educat foarte mult, m-a ambiționat şi mi-a demonstrat că pot să obțin tot ceea ce-mi doresc întotdeauna, prin multă muncă şi disciplină.

În decursul acestor ani universitari am realizat în sfârşit că totul chiar poate deveni posibil pentru fiecare dintre noi. Sincer, nu m-aş fi putut imagina niciodată în postura de „şef de promoție”, dar pot spune că am fost întotdeauna determinată să dau tot ce e mai bun din mine, indiferent că era vorba despre un referat banal sau examenul considerat cel mai uşor.

Le mulțumesc profesorilor cărora pe lângă cunoştințele acumulate, le datorez o mare parte din formarea mea ca om.

De asemenea, sunt foarte recunoscătoare familiei pentru întreaga susținere morală în evoluția mea academică. Fără ajutorul acestor oameni speciali din viața mea, nu aş fi ajuns niciodată ceea ce sunt astăzi, aşadar am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a nu-i dezamăgi.

Această universitate oferă studentului oportunitatea de a evolua într-un mediu academic modern, în continuă formare, şi consider că este potrivită tuturor celor care visează cu ochii deschişi şi sunt dispuşi să facă sacrificii pentru a deveni cea mai bună versiune a lor.

Loredana Budeș

șef promoție Profilaxie de asistență stomatologică

Acum 4 ani apăruse un zvon că o nouă secție se va înființa la UMF Iași, secția de Asistență de profilaxie stomatologică. Soțul meu fiind medic stomatolog mi-a explicat în ce ar consta și direcția de dezvoltare în viitor a acestei specializări înspre profesia de igienist dentar. Informându-mă asupra acestei meserii, mi-am dat seama că e ceva ce mi-ar plăcea să fac, mai ales că îmi oferă posibilitatea să fac echipă medicală cu soțul meu în cabinetul de medicină stomatologică. Acum trei ani, când zvonul a devenit realitate și secția s-a înființat cu adevărat alegerea UMF Iași a fost naturală, eu locuind în Iași.

Cred că au trecut mai bine de 20 de ani de când am terminat prima facultate, în domeniul medical, mai exact în biochimie. Biochimia va rămâne întotdeauna prima mea dragoste și întotdeauna mă voi  identifica  biochimist cu specializare pe asistență de profilaxie stomatologică.

Povestea e mult mai frumoasă de atât, cred că am fost una dintre puținele persoane care a fost studentă în același timp cu propriul copil. Atât eu, cât și fiul meu, am fost studenți în aceeași perioadă la UMF Iași, el fiind student la Medicină generală. Ba chiar ne-am nimerit la examen în aceeași sală în sesiunea de iarnă, el fiind cu 2 rânduri mai sus de mine. Am plecat de acasă împreună spre examen și, dacă e să am vreun regret, e că nu am imortalizat acest moment în format digital. O amintire puternică o reprezintă zilele când învățam împreună, fiecare cu examenul lui, discuțiile lungi legate de anumite subiecte din cursuri, mai ales din biochimie, anatomie, fiziologie, imunologie sau microbiologie.

Pe de altă parte, însă, am prins fix perioada pandemiei, o perioadă extrem de grea pentru întreaga lume. Față de experiența de a fi student pe care am avut-o la prima facultate, această dată s-a evidențiat prin măsurile profilactice luate pentru a limita pandemia, ceea ce e umbrit foarte mult o perioadă care ar fi trebuit să fie mult mai frumoasă.

De ce ar trebui un licean să aleagă o unitate de învățământ superior cu experiență, cu cadre didactice foarte bine pregătite, care sunt dedicate, pasionate domeniului în care activează? Mi se pare evident de ce. E o universitate recunoscută la nivel internațional, cu absolvenți care au făcut cinste atât universității, cât și țării noastre în spațiul extern. Sigur că există loc pentru îmbunătățiri, sigur că nu vor fi întotdeauna evenimente, situații care să fie plăcute. Dar timpurile dure creează oameni bine pregătiți. Poate că un anumit stil de predare nu se pliază pe modul fiecărui student de a învăța, poate exista un anumit grad de duritate la anumite cadre didactice, dar asta se datorează domeniului în care urmează să activăm, un domeniu în care câteodată granița între viață și moarte e foarte fină, iar greșelile se plătesc foarte scump. Dacă liceanul e pasionat de domeniul medical și își dorește foarte mult să învețe, să fie profesionist în acest domeniu, UMF Iași e un loc potrivit pentru aceasta.

Vlada Veisa

șef promoție Farmacie

Dacă ar fi să descriu cei 5 ani de facultate într-un singur cuvânt, acela ar fi, cu siguranță, EVOLUȚIE. Pentru a evolua este necesar să faci primul pas, ACEL pas, ce îți va marca toată existența. Fiind în liceu olimpică la chimie și pasionată de matematică, aveam foarte bine proiectat în minte domeniul spre care îmi doream să mă îndrept. Profesorii din liceu nu au făcut decât să mă încurajeze și să îmi dea aripi, spre a atinge noi culmi și înălțimi, fapt pentru care vreau să le mulțumesc enorm pe această cale.

Prin ochii unui proaspăt absolvent de liceu, cu un minim de informații despre complexitatea domeniului farmaceutic, motivată fiind de cunoștințele mamei mele despre orice medicament, dorința de a studia farmacie a venit în cel mai spontan mod posibil, adeverindu-se într-un final a fi cea mai bună decizie. În perioada de admitere, fiind nevoită să aleg între Iași, Cluj-Napoca și București, dorul de casă s-a activat automat, iar cele 5 ore Iași-Chișinău au fost cel mai ușor de suportat pentru a-mi atinge visul.

Anul I de facultate a debutat cu o ușoară teamă de necunoscut, ieșire din zona de comfort, prima sesiune de examene și incertitudinea următorilor 4 ani. Eram cu toții la începutul modelării noastre ca specialiști în domeniul farmaceutic, entuziasmați și dornici de a fi cei mai buni. În cadrul facultății am avut ocazia să întâlnesc profesori demni de acest titlu și dedicați în totalitate studenților; astfel, am ajuns la concluzia că pentru a fi capabil să ajuți oamenii, în calitate de farmacist, trebuie ca și tu, la rândul tău, să fii ajutat. Ei au fost cei care au dat dovadă de profesionalism și devotament, au lăudat și au încurajat, au sprijinit și au criticat în mod constructiv, pentru ca astăzi, să se bucure de rezultatele Promoției 2023. Țin să le mulțumesc și colegilor mei, fără de care orele de lucrări practice și cursuri nu ar fi fost atât de speciale și de memorabile. La început, am împărțit eprubete și pipete, iar în scurt timp, am ajuns să împărțim emoții, trăiri și experiențe; am dezvoltat spiritul de echipă, abilitățile de lider și scopul nostru comun – de a deveni cei mai buni specialiști. Profesia de farmacist nu se rezumă doar la cunoștințe despre medicamente și mecanismele de acțiune, presupune și empatie, o doză de perfecționism, dăruire, muncă de echipă și curajul de a descoperi și de a experimenta și alte ramuri ale acestei nobile profesii.

În semn de recunoștință, privind acest parcurs frumos, presărat cu urcușuri și coborâșuri, țin să mulțumesc, în mod deosebit, familiei mele pentru susținerea ce mi-au oferit-o, fără de care evoluția mea nu s-ar fi încununat cu acest mare succes. Viitorilor studenți ai Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași le doresc să își caute toate ocaziile pentru a deveni cei mai buni, să nu se lase descurajați de obstacolele pe care le vor întâlni în cale și să trăiască experiența celei mai mari aventuri – viața propriilor visuri.

Alina-Mihaela Stoleriu

șef promoție Bioinginerie

Când a venit momentul să aleg facultatea, am oscilat între dorința de a ajuta oamenii și pasiunea pentru științele exacte. Când am aflat că la Bioinginerie medicală se regăsesc amândouă, nu am stat nici un moment pe gânduri și m-am înscris. Pe atunci, nici nu îmi imaginam cât de complex este domeniul bioingineriei și nici câte oportunități îmi oferă, dar știam sigur că nu voi regreta că l-am ales.

Pe parcursul celor patru ani de studenție, mi-am înfruntat temerile și mi-am depășit limitele, am cunoscut oameni minunați care mi-au devenit prieteni buni, am cunoscut profesori de la care am învățat că pasiunea și devotamentul sunt cheia succesului și am trăit intens emoțiile sesiunii. Îmi voi aduce aminte cu zâmbetul pe buze cum îmi tremura mâna la examenul de Biologie celulară, examen de care cred că toți ne temeam în anul I.

Titulatura de „șef de promoție” încoronează o muncă de echipă, care, pe lângă mine, cuprinde profesorii care au dat dovadă de multă dedicare, prietenii și părinții mei care m-au susținut necondiționat la orice pas. Tuturor le mulțumesc și le sunt recunoscătoare.

În final, îi încurajez pe toți liceenii care nu știu exact ce vor, care simt că se pliază pe mai pe mai multe domenii, cărora le place umanul, dar au înclinații și spre real, să aleagă bioingineria.

Ana-Maria Costea

șef promoție Balneofiziokinetoterapie și recuperare

Acum trei ani am luat hotărârea de a începe studiile în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, iar trei ani mai târziu pot să spun că nu sunt dezamăgită deloc de alegerea făcută. Am ales să mă înscriu la specializarea „Balneozifiokinetoterapie și recuperare” lăsându-mă ghidată de setea de curiozitate și dorința de a descoperi complexitatea corpului omenesc, dorinței de a ajuta oamenii, dar și de ideea de a alege un domeniu de viitor.

Privind în ansamblu pot spune că acești trei ani de studenție au fost asemenea unei călătorii, și nu una ușoară, ci presărată cu obstacole, cărora într-un final le-am făcut față. Ne-am confruntat cu provocări academice, am investit timp și efort în studiu, am participat la stagii de practică și am învățat cum să gestionăm diverse situații medicale și emoționale. Când mă gândesc la anii de studenție îmi vine în gând ideea de „Cea mai frumoasă perioadă a vieții mele” până în prezent. A fost o perioadă care s-a conturat în jurul unui amalgam de sentimente, dar și o perioadă în care am acumulat informații, am legat prietenii, iar fiecare experiență trăită și-a pus amprenta asupra omului care sunt astăzi.

Mă uit în spate și îmi amintesc cu nostalgie de primele laboratoare pline de emoție și de necunoscut, curiozitatea la primele interacțiuni cu tehnicile practice pe care urma să le practicăm în viitoarea meserie, entuziasmul simțit la primele întâlniri cu pacienții, prima sesiune soldată cu nopți nedormite și stres, frustrarea venită odată cu nelipsitele restante, iar acum îmi dau seama că toate aceste lucruri, cărora poate în acel moment nu le dădeam o mare importanță, mi-au presărat studenția cu amintiri pe care nu le voi putea uita niciodată.

Sfătuiesc toții tinerii liceeni care se află în momentul alegerii carierei lor, să aleagă o uuniversitate de prestigiu, precum UMF Iași, datorită oportunităților pe care le oferă. De asemenea, consider că meseria de balneofiziokinetoterapeut este o meserie de viitor, care permite celor ce aleg să o practice să se dezvolte pe foarte multe arii. Însă, indiferent de specializarea aleasă, toți cei care își doresc o meserie în domeniul medical trebuie să înțeleagă că acesta este asemenea unui izvor nesecat de informație, iar acest lucru presupune continuarea procesului de învățare, devotament și deschidere către noi descoperiri și tendințe.

Ollivier Guillaume

șef promoție Balneofiziokinetoterapie și recuperare – limba engleză

I discovered the University of Medicine and Pharmacy in Iasi thanks to a friend who was already studying there and who recommended it to me. Now that I’m finishing my studies, I’ll have very fond memories of my student life at the UMF. The atmosphere was warm, the teachers were available and communication was excellent.

I’m very satisfied with the way the study programme has gone, which has enabled me to obtain the diploma I wanted, while at the same time allowing me to discover a new country and improve my English. It was an enriching experience both academically and personally.