„Sindromul Respirator Acut Coronaviral (SARS)-2 – Ştiinţă, pseudoştiinţă, pataştiinţă, conspiraţii, tribulaţii, istorii şi isterii”

dec. 9, 2020 | @ Academic | 0 comentarii

În cadrul Zilelor UMF Iași, prof. univ. dr. Cristian Apetrei, specialist în Boli Infecțioase și Microbiologie în Statele Unite ale Americii,  va susține o prezentare complexă despre pandemia de COVID-19. Conferința intitulată „O simplă răceală? Sindromul Respirator Acut Coronaviral (SARS)-2 –  Ştiinţă, pseudoştiinţă, pataştiinţă, conspiraţii, tribulaţii, istorii şi isterii” poate fi vizionată live vineri, 11 decembrie,de la ora 17.00, pe platforma Zoom și pe Facebook, iar ulterior va fi încărcată și pe canalul YouTube al Universității.

S-au făcut și se fac atâtea speculații despre virus și despre vaccin, încât cred că este important ca oamenii să asculte în primul rând ce au de spus cei mai buni specialiști în virusologie și microbiologie, apoi să tragă niște concluzii. Unul dintre acești specialiști este prof. univ. dr. Cristian Apetrei, cercetător cu experiență, absolvent al UMF Iași, în prezent cadru didactic la Facultatea de Medicină, Universitatea din Pittsburgh, care a acceptat invitația noastră de a conferenția în cadrul Zilelor UMF Iași”, a punctat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Prof. univ. dr. Cristian Apetrei a început facultatea în comunism și a terminat-o în 1990, când România începea să fie cuprinsă de febra capitalismului sălbatic. În ultimul an de facultate, a fost reprezentant al studenților în Senatul Universității de Medicină și Farmacie din Iași și a fost martorul direct al fierberii revoluționare care a cuprins și mediul academic. A obținut un doctorat în microbiologie și a fost, câțiva ani, cadru didactic la UMF Iași. Pasionat de virologie, a avut șansa de a ajunge în laboratoare importante din Franța, Africa și Statele Unite, studiind diversitatea si patogeneza HIV și a echivalentului său de la maimuțe. În prezent este profesor de Boli Infecțioase și Microbiologie la Facultatea de Medicină, Universitatea din Pittsburgh, Statele Unite ale Americii.