Simularea concursului de rezidențiat 2022 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași

oct. 7, 2022 | @ Studenti | 0 comentarii

O nouă ediție de simulare a concursului de rezidențiat va avea loc duminică, 9 octombrie, între orele 9-13.00. Acțiunea este organizată de UMF Iași în colaborare cu Societatea Studenților Medicinişti (SSMI), Societatea Studenților Stomatologi (SSSI) și Societatea Studenților Farmaciști Iași (SSFI). Pentru această sesiune, care se va desfășura în format fizic și pentru care au fost alocate 12 amfiteatre din Universitate, s-au înscris 387 de candidați la Medicină Generală, 76 de la Medicină Dentară și 22 de la Farmacie.

Concursul va dura 4 ore şi va fi structurat sub forma unui test grilă, ale cărui subiecte vor fi elaborate de personalul academic al universității.

Bibliografie:

  1. Adam Feather, David Randall, Mona Waterhouse: Kumar și Clark Medicină Clinică. Leonard Azamfirei, Anca Dana Buzoianu, Dan Ionuț Gheonea – coordonatorii ediției în limba română, Ediția a 10-a, Editura Hipocrate, București, 2021
  2. Peter F. Lawrence – Chirurgie generală și specialități chirurgicale. Octavian Crețu, Viorel Jinga, Viorel Scripcariu – coordonatorii ediției în limba română, Ediția a 6-a, Editura Hipocrate, București, 2021
  3. Latha Ganti, David Lebowitz, Javier Rosario, Ariel Vera: Sinopsis de medicină. Cristina Oana Mărginean, Cătălina Poiană – coordonatorii ediției în limba română, Ediția a 5-a, Editura Hipocrate, București, 2021

„După modelul simulării concursului de admitere, și aceste sesiuni de simulare ale concursului de rezidențiat le oferă absolvenților ocazia de a se familiariza cu modul de desfășurare a competiției, de a-și evalua și consolida cunoștințele și nu în ultimul rând de a le încredere în forțele proprii atunci când vor participa la concursul de rezidențiat din noiembrie”, a precizat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

În sala de concurs vor avea acces numai candidaţii şi personalul angajat în organizarea concursului. Intrarea în sală a candidaţilor se va face în intervalul  8.00 – 8.20, numai pe baza buletinului/cărţii de identitate sau a paşaportului în termen de valabilitate, documente care vor sta pe masa candidatului tot timpul concursului pentru a putea fi reverificate. Cei fără un astfel de document valabil, nu vor fi primiţi în sala de concurs. În prezenţa tuturor candidaţilor, şefii de sală vor citi instrucţiunile privind modul de desfăşurare a concursului în intervalul orar 8.20 – 8.35. Subiectele vor fi deschise la ora 9.00. Intră AICI pentru a vedea repartiția candidaților.

Concursul național de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, organizat de Ministerul Sănătății, va avea loc  duminică, 20 noiembrie 2022.