Simularea Concursului de Admitere: candidații se pot înscrie până pe 26 februarie

feb. 7, 2024 | @ Academic | 0 comentarii

Viitorii candidați la concursul de admitere organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași au ocazia să-și testeze cunoștințele acumulate până în prezent, participând la Simularea Concursului de Admitere la UMF Iași. Înscrierile pentru prima sesiune a Simulării, care va avea loc pe 10 Martie, au loc până pe data de 26 februarie, ora 23.59.

Concursul simulat constă în susținerea unui test grilă cu durata de 3 ore. Subiectele pentru concurs sunt redactate de către cadrele didactice ale Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași. Ediția de anul acesta (2024) a Simulării (test grilă) va fi organizată doar pentru specializările: Medicină, Asistență Medicală Generală, Medicină Dentară, Farmacie și Bioinginerie. Pentru disciplina Biologie (Anatomia și fiziologia omului), candidații vor trebui să studieze întreg manualul „Anatomie și fiziologie umană pentru admiterea la facultățile de medicină”, Krumhardt B, Alcamo IE, Barron’s & Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș, 2022.

„Simularea concursului de admitere le oferă candidaților oportunitatea de a-și evalua și consolida cunoștințele și de a se familiariza cu modul de desfășurare a concursului propriu-zis, care va avea loc pe data de 21 iulie 2024”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Proiectul se află sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din  Iași, fiind realizat în colaborare cu Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Farmaciști Iași, Societatea Studenților Stomatologi Iași, Asociația Studenților Bioingineri Iași și Societatea Studențească de Chirurgie din România (filiala Iași). Scopul acestuia este acela de a-i ajuta pe candidați să se acomodeze cu atmosfera de examen, să-și testeze cunoștințele acumulate pentru concursul de admitere și să observe pe ce segment de materie trebuie aprofundat.

Pașii înscrierii

 1. Înscrierea
  Accesați http://platforma-simulare.ssmi.ro/register și completați formularul de înscriere. Asigurați-vă că ați completat corect toate datele. Selectați specializarea și proba pentru care doriți să participați. Bifați căsuța în vederea acceptării termenilor și condițiilor site-ului, precum și publicarea rezultatului pe site-ul Simulării. Finalizați formularul apăsând pe butonul înregistrare.
 1. Plata taxei
  În contul creat pe platformă, apăsați butonul Shop și veți fi redirecționat către magazinul online pentru plata taxei de 90 RON/simulare. Plata este valabilă atât prin transfer bancar cât și online, direct pe platformă.
 1. Verificarea înscrierii
  Verifică datele introduse în pagina Candidați (listele cu candidații vor apărea după finalizarea perioadei de înscriere). Sesizează problemele până pe 28.02.2024 23:59  printr-un mesaj pe pagina de Facebook sau printr-un e-mail (la simulare-admitere@ssmi.ro).
 1. Verificarea repartizării
  Verifică pe site-ul proiectului sala și clădirea unde ai fost repartizat (listele cu repartiția vor apărea cu 24h înaintea concursului).
 1. Participarea
  Prezintă-te în ziua Simulării în sala în care ai fost repartizat între orele 08:30-09:30.
  La ora 10:00 începe simularea.
  IMPORTANT! În ziua concursului candidatul trebuie să dețină asupra lui cartea de identitate/pașaportul (sau adeverință de la Evidența Populației în cazul pierderii/expirării actului original).

Pe durata Simulării, participantul va respecta Metodologia.

 1. Depunerea contestațiilor
  După verificarea Baremului, participantul poate depune contestații completând Formularul de Contestare în termen de 2 ore de la afișarea baremului.
 1. Vizualizarea rezultatelor
  Rezultatele vor fi afișate sub forma unui clasament anonim pe site-ul Simulării.
  Pentru identificarea participantului de va folosi numărul de înregistrare afișat în meniul contului de pe Platformă.