Rectorul UMF Iași, reales în Comitetul Executiv al Asociaţiei Şcolilor de Medicină Europene

oct. 10, 2021 | @ Academic | 0 comentarii

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, a fost reales, cu unanimitate de voturi, membru în Comitetul Executiv al Asociaţiei Şcolilor de Medicină Europene (Association of Medical Schools in Europe – AMSE). Adunarea Generală AMSE a avut loc, online, vineri, 8 octombrie 2021, în cadrul Congresului găzduit de Universitatea din Vilnius, Lituania – „Medical Schools of the Future – Towards Purposeful Innovation”.

„AMSE se preocupă, în primul rând, de managementul școlilor medicale, căutând în permanență răspunsuri la întrebările: Cum poate fi condusă cât mai bine o școală medicală? Cum poate o școală medicală să gestioneze cât mai eficient relația sa cu spitalele universitare și cu ceilalți parteneri din domeniul Sănătății? Asociația este, de asemenea, interesată de manifestarea responsabilității sociale a școlilor medicale prin promovarea relației dintre școlile medicale și comunitate, sistemul de sănătate și societate. Sunt onorat că am fost reales membru în Comitetul executiv al acestui forum care reunește cele mai prestigioase insituții de învățământ superior medical din Europa.” a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

În AMSE sunt înscrise 73 de universități și facultăți de medicină din toată Europa, România fiind reprezentată de UMF Iași, UMF Craiova, Facultatea de Medicină din cadrul UMF Cluj și Universitatea de Vest din Arad.