Prof. univ. dr. Cristian Dragomir, omagiat cu prilejul aniversării a 81 de ani

mai 13, 2021 | @ Academic | 0 comentarii

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași l-a omagiat pe domnul prof. univ. dr. Cristian Dragomir, cu ocazia împlinirii vârstei de 81 de ani. Festivitatea de omagiere a avut loc pe 11 mai 2021, în Sala Senat a Universității, ocazie cu care i s-a înmânat și o plachetă de aniversare din partea conducerii UMF Iași.

„Domnul prof. univ. dr. Cristian Dragomir este o mare personalitate în domeniul chirurgiei și un membru marcant al comunității noastre academice. În decembrie 2020, ca semn de înaltă prețuire, am hotărât ca Centrul de Simulare al Universității să-i poarte numele, iar aniversarea domniei sale ne-a oferit încă un prilej de a ne arăta profundul respect pe care i-l purtăm”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.    

Semnând documente la primirea în Colegiul Regal al Chirurgilor din Anglia

Născut la 28 aprilie 1940 la Bârlad, prof. univ. dr. Cristian Dragomir a absolvit în anul 1962 Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și a devenit doctor în medicină în anul 1974, cu teza intitulată „Osteosinteza extraarticulară de col femoral”. Este specialist în chirurgia oncologică, esofagiană, hepatică, pancreatică, senologică, precum și în cea plastică și reconstructivă, cu un palmares de peste 25.000 de intervenții chirurgicale și este autorul unor lucrări care fructifică această experiență, precum „Chirurgie plastică și reparatorie”, vol. I (1980), „Tratamentul ulcerului gastroduodenal perforat” (1981), „Actualități în chirurgia cancerului gastric” (1999). Între anii 2006 și 2008 a fost rectorul UMF Iași. În 2020, a fost inaugurat Centrul de Simulare al Universității, care îi poartă numele. Este membru al Academiei de Științe Medicale din România, membru de onoare al Academiei Republicii Moldova, membru al Academiei de Științe din Ucraina, al Societății Internaționale de Chirurgie și al Colegiului Regal al Chirurgilor din Anglia.