Orientation Days 2023: 20-24 septembrie

sept. 15, 2023 | @ Academic | 0 comentarii

Ca în fiecare toamnă, înainte de începerea anului universitar, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași își deschide porțile în avans pentru studenții din anul I, în cadrul „Orientation Days” – programul de integrare pentru „boboci”.

Întâlnirile cu profesorii tutori și studenții mai mari, precum și tururile ghidate, au loc în perioada 20 – 24 septembrie.

În ultima zi a programului, duminică, 24 septembrie, de la ora 10.00, va avea loc ceremonia de deschidere a anului universitar la UMF Iași, în Aula „George Emil Palade”.

„Orientation Days” este organizat împreună cu societățile studențești care activează în cadrul UMF Iași: Societatea Studenților Mediciniști (SSMI), Societatea Studenților Stomatologi (SSSI), Societatea Studenților Farmaciști (SSFI), Asociația Studenților Bioingineri (ASB), Societatea Studențească de Chirurgie (SSCR), Asociația Medicală a Studenților Francofoni din Iași (AMSFI) și European Medical Students’ Association filiala Iași (EMSA).

Programul debutează în Aula „George Emil Palade”, pentru studenții facultăților de Medicină și Farmacie și în Aula „Alexandru Tzaicu”, pentru studenții facultăților de Medicină dentară și Bioinginerie medicală. Tot aici, „bobocii” primesc halatele de student la UMF Iași.

Întâlnirile din aulă cu reprezentanții decanatelor și cu studenții din ani mai mari sunt urmate de tururile ghidate care urmăresc traseul unui student de anul I.

Bobocii Facultății de Medicină vor vizita Clădirea Farmacie, Institutul de Anatomie, Amfiteatrele „Duca” și „Cotrău”, laboratoarele de Biofizică, Biologie Celulară din Clădirea Principală, sediile societăților studențești, Muzeele de Istorie a Medicinei și Muzeul de Anatomie.

De aici se va pleca la Biblioteca UMF (unde personalul îi așteaptă să le explice cum se face permisul de bibliotecă, cum se împrumută cărți, le prezintă sălile de lectură etc), Centrul de Limbi Moderne (unde li se va prezenta și Centrul Cultural I.I. Mironescu) și Clădirea „Nicolae Leon”, unde vor vizita sălile de Informatică, baza de Abilități medicale și Abilități Chirurgicale.

Studenților din anul I de la Facultatea de Medicină Dentară li se va prezenta Baza clinică de învățământ, simulatoare și boxe, amfiteatre, săli LP și sediul Societății Studenților Stomatologi Iași (SSSI). Turul va urmări traseul unui student din primul an, mergând mai departe la Institutul de Anatomie, Corpul Principal al Universității, Clădirea Farmacie (laboratorul de Biochimie), Amfiteatrele „Duca” și „Cotrău”, sediile societăților studențești (SSMI, EMSA și AMSFI), cantina, muzeele de Istorie a Medicinei și de Anatomie. De aici se va pleca la Centrul de Limbi moderne (unde li se va prezenta și Centrul Cultural I. I. Mironescu), Biblioteca UMF și  sala de sport.

Studenții Facultății de Farmacie vor vizita laboratoarele din cadrul Facultății de Farmacie, sediul Societății Studenților Farmaciști Iași (SSFI), Institutul de Anatomie, Corpul Principal al Universității, Amfiteatrele „Duca” și „Cotrău”, cantina, muzeele de Istorie a Medicinei și de Anatomie. De aici se va pleca la Centrul de Limbi moderne (unde li se va prezenta și Centrul Cultural I. I. Mironescu), Biblioteca UMF și  sala de sport.

Studenții Facultății de Bionginerie Medicală vor merge la sediul din str. Kogălniceanu pentru o prezentare mai amplă a laboratoarelor unde-și vor desfășura activitățile și vor sta de vorbă cu reprezentanți ai Asociației Studenților Bioingineri (ASB). Apoi vor vizita Institutul de Anatomie, Corpul Principal al Universității, Clădirea Farmacie (laboratorul de Biochimie), amfiteatrele „Duca” și „Cotrău”, sediile societăților studențești (SSMI, EMSA și AMSFI), cantina, muzeele de Istorie a Medicinei și de Anatomie. De aici se va pleca la Centrul de Limbi moderne (unde li se va prezenta și Centrul Cultural I. I. Mironescu), Biblioteca UMF și  sala de sport.

 

Programul complet

Programul zilei de miercuri, 20 septembrie, este dedicat studenților din primul an de la Facultatea de Medicină, specializarea Medicină, linia de predare în limba română.

Întâlnirile au loc pe serii, în Aula „George Emil Palade” (Clădirea Farmacie) cu următorul program:

Facultatea de Medicină (RO), specializarea Medicină
09:00 Medicină – Seria A și Seria B
10:30 Medicină – Seria C și Seria D
12:00 Medicină – Seria E și Seria F
13:30 Medicină – Seria G și Seria H

Programul zilei de joi, 21 septembrie, este dedicat atât studenților din primul an de la Facultatea de Medicină, specializările Asistență medicală generală și Nutriție și Dietetică, cât și bobocilor Facultății de Farmacie.

Întâlnirile au loc pe serii, în Aula „George Emil Palade” (Clădirea Farmacie) cu următorul program:

Facultatea de Medicină (RO)
09:00 Asistență medicală generală – Seriile A, B și C
10:30 Nutriție și Dietetică – Seria A

Facultatea de Farmacie (RO + EN)
12:00 Farmacie RO – Seria A și Seria B
13:30 Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic- Seria A
15:30 Farmacie EN – Seria A și Seria B

Programul zilei de vineri, 22 septembrie, este dedicat studenților din primul an de la Facultatea de Medicină Dentară, linia de predare în limba română, specializările Medicină Dentară, Tehnică Dentară și Asistență de Profilaxie Stomatologică

Întâlnirile au loc pe serii, în Aula „Alexandru Tzaicu” din cadrul Centrului de simulare „Prof. univ. Dr. Cristian Dragomir” (str. M. Kogălniceanu nr. 9-13) cu următorul program:

Facultatea de Medicină dentară (RO)
09:00 Medicină dentară – Seria A
10:30 Medicină dentară – Seria B
12:00 Tehnică dentară – Seria A
13:30 Asistență de profilaxie stomatologică – Seria A

Programul zilei de sâmbătă, 23 septembrie, este dedicat studenților din anul I ai Facultății de Bioinginerie medicală.

Întâlnirile au loc pe serii, în Aula „Alexandru Tzaicu” din cadrul Centrului de simulare „Prof. univ. Dr. Cristian Dragomir” (str. M. Kogălniceanu nr. 9-13) cu următorul program:

Facultatea de Bioinginerie medicală (RO + EN)
09:00 Bioinginerie – Seria A
10:30 Balneofiziokinetoterapie și recuperare – RO, Seria A
12:00 Balneofiziokinetoterapie și recuperare – EN, Seria A

Duminică, de la ora 13.00, după ceremonia de deschidere a anului universitar, „Orientation Days” continuă pentru studenții de la liniile de predare în limbile engleză și franceză, de la facultățile de Medicină și Medicină Dentară

Întâlnirile au loc pe serii, în Aula „George Emil Palade” (Clădirea Farmacie) cu următorul program:

Facultatea de Medicină (EN + FR)
13:00 Medicină EN – Seriile A, B și C
14:00 Medicină FR – Seriile A și B

Facultatea de Medicină dentară (EN + FR)
15:00 Medicină dentară EN – Seria A
16:00 Medicină dentară FR – Seriile A și B