Oportunități în cariera de farmacist: profesioniștii, față în față cu studenții

oct. 12, 2023 | @ Studenti | 0 comentarii

Absolvenți ai Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași au revenit la Alma Mater pentru a le împărtăși studenților aspecte inspiraționale din experiența profesională. Întâlnirea, care a avut loc marți, 10 octombrie 2023, la UMF Iași, s-a desfășurat în cadrul unui proiect ajuns la a treia ediție: “Oportunitățile profesiei de farmacist”.

Evenimentul a fost organizat de către Societatea  Studenților Farmaciști Iași, în colaborare cu Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași (UMF Iași)  și Colegiul Farmaciștilor Iași.

„Am invitat absolvenți de-ai noștri să le prezinte studenților ce înseamnă profesia de farmacist din perspectiva farmaciei comunitare și de spital, dar și din punct de vedere al profesionistului din industria farmaceutică, care lucrează în cercetare-dezvoltare-inovare, producție, management și marketing, regulatory affairs. Au fost discuții extreme de interesante, motivaționale în care studenții farmaciști au experimentat câteva dintre fațetele acestei profesii frumoase”, a subliniat prof. univ. dr. Lenuța Profire, decanul Facultății de Farmacie din cadrul UMF Iași.

La eveniment au fost premiați și studenții care în luna septembrie 2023 au participat la un stagiu de practică ce le-a consolidat și completat cunoștințele acumulate la cursuri și activități practice, în cadrul proiectului WÖRWAG  START – UP AMBASADOR.