Maratonul de vaccinare la UMF Iași continuă: Vă așteptăm la rapel!

iun. 1, 2021 | @ Presa | 0 comentarii

În weekend-ul 4-6 iunie are loc cea de a doua ediție a Maratonului de vaccinare de la UMF Iași, după ce aproape 5000 de persoane s-au vaccinat în primul tur, care a avut loc în perioada 14-16 mai. Ca și data trecută, vaccinarea cu al doilea ser Pfizer se va face 24 de ore din 24, începând de vineri, 4 iunie, de la ora 16.00 până luni, la ora 8.00, în acțiune fiind implicați peste 500 de voluntari. Maratonul se va încheia luni dimineață, la ora 8.00. Pe esplanada UMF Iași va fi instalat un Info Point, iar în clădirea Universității vor fi amenajate 12 de fluxuri de vaccinare.

„Considerăm că este datoria noastră, a tuturor celor care fac parte din comunitatea academică a Universității de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» din Iași, profesioniști și viitori profesioniști din domeniul sănătății, să ne implicăm în lupta împotriva COVID-19. Deja efectele benefice ale vaccinării se simt, imunizarea unei părți importante a populației a făcut să ne putem reîntoarce, parțial, la viața noastră de dinainte de pandemie, putem să mergem la teatru, la spectacol, să ne facem planuri de călătorie și, cel mai important, să ne petrecem timpul alături de cei dragi fără să ne mai fie frică de boala care a făcut ravagii în toată lumea. Le mulțumesc colegilor care s-au înscris ca voluntari în cea de a doua ediție a Maratonului de vaccinare și totodată le mulțumesc și cetățenilor responsabili care au optat pentru a se vaccina, protejându-se atât pe ei, cât și pe cei apropiați. Vă așteptăm la rapel!”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.

A doua ediție a maratonului de vaccinare, în cifre

Infopoint

de medici

de asistenți medicali

de registratori

de studenți

fluxuri – ziua

fluxuri – noaptea

La prima ediție a maratonului de vaccinare organizat de UMF Iași au fost vaccinate 4649 de persoane în 64 ore. Au participat 1000 de voluntari. S-a lucrat în schimburi de 8 ore, cu 20 de fluxuri deschise ziua și cinci, noaptea.

Maratonul de vaccinare este organizat de UMF Iași, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Iași, Colegiul Medicilor Iași, Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Iași (OAMGMAMR Iași), Prefectura Iași, Primăria Iași, Consiliul Județean Iași și Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.