Înscrie-te la cea de a doua ediție a Simulării Concursului de Admitere!

apr. 22, 2021 | @ Studenti | 0 comentarii

Săptămâna trecută, pe 17 aprilie 2021, s-a dat startul înscrierilor la cea de a doua ediție din acest an a Simulării Concursului de Admitere. Având în vedere contextul epidemiologic actual și măsurile de distanțare socială ce trebuie respectate, simularea se va desfășura în format online. „Candidații pot susține simularea doar de pe un PC/laptop (nu de pe smartphone, tabletă sau alte dispozitive). Va fi respectată metodologia aprobată de Senatul Universitar al Universității de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” Iași: https://simulare-admitere.ssmi.ro/metodologie/, au precizat organizatorii.

Proiect educațional cu tradiție, Simularea Concursului de Admitere își propune să testeze cunoștințele candidaților și să-i obișnuiască cu rigorile examenului pe care aceștia îl vor susține în data de 25 iulie 2021.

Calendarul simulării

Perioada de înscrieri: 17 aprilie – 8 Mai 2021

Data concursului: 15 mai 2021

Concursul propriu-zis constă în susținerea unui test grilă sub forma unui formular online cu întrebări redactate de către cadrele didactice ale Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași din toate manualele alternative valabile pentru disciplinele și clasele de liceu. Teza de concurs va conține întrebări la prima vedere și întrebări preluate din „Culegerea de teste pentru admitere”, publicată de Editura “Grigore T. Popa” UMF Iași. Timp de 3 ore, candidații vor rezolva întrebările de tip complement simplu cu informații din toate manualele alternative valabile pentru disciplinele și clasele de liceu.

Concursul simulat se poate da pentru următoarele specializări:

  • Medicină
  • Asistență Medicală Generală
  • Nutriție și Dietetică
  • Medicină Dentară
  • Tehnică Dentară
  • Asistență de Profilaxie Stomatologică
  • Farmacie
  • Bioinginerie Medicală
  • Balneofiziokinetoterapie și Recuperare

Taxa de participare este în cuantum de 40 de lei și poate fi plătită online cu ajutorul unui card bancar în timpul procesului de completare a formularului de înscriere sau prin DEPUNERE/TRANSFER BANCAR.

Formularul de înscriere este disponibil pe site-ul:  http://platforma-simulare.ssmi.ro.  Acesta va putea fi completat până pe data de 8 Mai 2021, ora 23:59. Candidații care au deja cont pe platforma simulării nu trebuie să îşi mai creeze alt cont.

Proiectul se află sub tutela Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, fiind rezultatul colaborării strânse dintre Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Farmaciști Iași, Societatea Studenților Stomatologi Iași, Asociația Studenților Bioingineri Iași și Societatea Studențească de Chirurgie din România, filiala Iași. Scopul acestuia este de a-i ajuta pe candidați să se acomodeze cu atmosfera de examen și strictețea acestuia, să-și testeze cunoștințele acumulate până în momentul respectiv și să își facă o idee comparativă despre nivelul academic la care se află.

Simularea Concursului de Admitere este deschisă pentru toți elevii ciclului liceal, precum și pentru alte persoane care doresc să se înscrie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și au urmat un ciclu de învățământ secundar superior (liceu sau colegiu).