Despre misterioasa minte a adolescentului, la Clubul de literatură și arte „V. Voiculescu

dec. 14, 2021 | @ Academic | 0 comentarii

Miercuri, 15 decembrie 2021, ora 1700, Clubul de literatură și arte „V. Voiculescu” al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în parteneriat cu Editura HERALD din București, vă invită la evenimentul: „În mintea lor. Creierul adolescenților”, un dialog online între dr. Richard Constantinescu / coordonator al Clubului, Sorin Lucaci / psiholog și PR al Editurii și Sabina Strugariu / psihoterapeut specializat în terapia integrativă & psihoterapia copilului și adolescentului.

Dialogul are ca fundament volumul apreciatului autor și universitar american Daniel J. Siegel: „Vâltoarea minții. Puterea și rolul transformărilor cerebrale în adolescență” (Editura Herald, 2021; traducere din limba engleză: Raluca Toth).

Daniel Siegel privește adolescența nu ca pe o problemă sau dificultate care trebuie depășită, ci mai degrabă ca pe un izvor de curaj și creativitate. Prin atitudinea plină de considerație, Vâltoarea minții este foarte potrivită atât pentru adolescenți, cât și pentru părinții și mentorii acestora.”, apreciază Lawrence J. Cohen, autor al cărților „Rețete de jocuri„ și „Rețete împotriva îngrijorării”.

Evenimentul se va transmite live – ZOOM și Facebook.