Conferințele „Grigore T. Popa”: Prof. univ. dr. Mircea Miclea, despre vulnerabilități psihologice universitare

oct. 19, 2023 | @ Academic | 0 comentarii

Prof. univ. dr. Mircea Miclea, profesor universitar la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, fondatorul școlii cognitive în psihologia românească, va susține conferința „Vulnerabilități psihologice universitare”. Evenimentul va avea loc marți, 31 octombrie, de la ora 14.00, în Aula „George Emil Palade” a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

„De la debutul seriei de conferințe culturale «Grigore T. Popa», inițiată în 2017, au răspuns invitației noastre intelectuali români de marcă, precum academicianul Ioan Aurel Pop, criticul literar Alex Ștefănescu, istoricul Armand Goșu sau gazetarul Cristian Tudor Popescu. Și pentru că nu vrem să coborâm ștacheta, mă bucur să anunț întreaga comunitate academică a UMF Iași că următorul lector care va conferenția la UMF Iași este prof. univ. dr. Mircea Miclea, fost ministru al Educației, care ne propune o temă sensibilă pentru mediul academic: «Vulnerabilități psihologice universitare». , a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Prof. univ. dr. Mircea Miclea este profesor universitar la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației și coordonator de doctorat la școala doctorală de Științe Cognitive Aplicate. Prof. Miclea este psiholog principal cu experiență vastă de practician și formator în psihoterapie, fiind titular în cadrul UBB la mai multe discipline de specialitate (ex. Modificări cognitiv-comportamentale, Psihoterapie cognitiv-comportamentală) și formator pentru alte cursuri acreditate de Colegiul Psihologilor din România (ex. Metode online de prevenție și psihoterapie a anxietății).

Mircea Miclea este directorul unui centru privat de cercetare-dezvoltare în domeniul psihologiei, Cognitrom, unde a coordonat dezvoltarea mai multor platforme inovatoare de evaluare și intervenție psihologică computerizată pentru copii, adolescenți și adulți utilizate la nivel național, în instituții publice și private. Prof. Miclea este autor și coautor la numeroase lucrări științifice publicate în jurnale naționale și internaționale și membru fondator al jurnalului științific „Cognition, Brain, Behavior: An Interdisciplinary Journal”. Mircea Miclea a fost Ministru al Educației și Cercetării și a elaborat mai multe strategii și rapoarte naționale în domeniul educației.