Conferință despre riscurile consumului de droguri și importanța sănătății mintale

mart. 29, 2024 | @ Presa | 0 comentarii

Vineri, 5 aprilie, de la ora 14.00, în Sala Gaudeamus a Casei de Cultura a Studenților, va avea loc o conferință dedicată studenților despre riscurile consumului de droguri și importanța sănătății mintale. Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu, „Generație fără bariere – Suntem altfel” (finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene) organizat de  Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Printre speakerii conferinței se numără și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, care au participat, în prealabil, la un training în cadrul proiectului.

Scopul proiectului este educarea tinerilor pentru conștientizarea riscurilor privind prevenirea violenței, a consumului de droguri și promovarea sănătății mintale.

Proiectul vizează activități prin care tinerii vor interacționa cu persoane cunoscute – influenceri, foști dependenți care se află într-un proces de dezvoltare personală și profesională, autorități publice și actori responsabili pentru prevenirea consumului de droguri, a violenței, traficului de persoane și bullying.

„Sunt probleme care au devenit o realitate în societatea de astăzi, cu efecte și costuri enorme pentru sănătate, economie și siguranța publică, uneori devastatoare pentru viața tinerilor și a familiilor din care fac parte. Avem convingerea că doar împreună putem acționa pentru rezolvarea problemelor tinerilor și pentru a le putea oferi un mediu mai «curat» și «fără bariere»”, au transmis organizatorii evenimentului.