Maraton de vaccinare la UMF Iași: trei zile, non-stop, fără programare

apr. 29, 2021 | @ Academic | 2 comentarii

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași organizează, în perioada 14-16 mai 2021, Maratonul de vaccinare împotriva COVID-19. Orice persoană care a împlinit 16 ani poate veni la UMF Iași (str. Universității, nr. 16) doar cu buletinul, fără programare, începând cu data de vineri, 14 mai, de la ora 16.00, până luni, 17 mai, ora 8.00 și va fi vaccinată cu prima doză de ser Pfizer. Rapelul se va asigura la 21 de zile de la prima doză, în weekendul 4-6 iunie. Pentru minori este necesar un acord scris al unui părinte sau tutore legal. În această acțiune de amploare care are loc 24 de ore din 24, se vor implica, în mod voluntar, peste o mie de membri ai comunității academice a Universității, de la cadre didactice și studenți, până la personal administrativ. Pe esplanada UMF Iași va fi instalat un Info Point, iar în clădirea Universității vor fi amenajate 20 de fluxuri de vaccinare.

„Încă din luna martie a anulului trecut, Universitatea de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa » din Iași s-a implicat cu toate resursele sale, materiale și umane, în lupta împotriva virusului SARS COv2. Deschiderea laboratorului de Biologie Moleculară pentru detecția SARS-CoV2, din cadrul Centrului de Cercetare și Medicină Experimentală CEMEX, campaniile provaccinare, deschiderea centrului de vaccinare în cadrul UMF Iași, voluntariatul studenților și al cadrelor didactice, sunt doar câteva exemple care stau la baza politicii de responsabilitate socială a UMF Iași – adoptată și înțeleasă de întreaga comunitate academică. Organizarea unei astfel de acțiuni de către Universitate este un pas firesc, asumat și care arată dorința sinceră  a cadrelor didactice, medicilor , personalului administrativ și studenților de a-și ajuta semenii să se întoarcă la o viață normală. Lumea trebuie să înțeleagă că nu putem să învingem pandemia dacă nu ne vaccinăm în număr cât mai mare, astfel încât să putem ajunge la procentul necesar realizării imunității de turmă. Așadar, mesajul meu pentru moldoveni este: Sănătatea voastră este responsabilitatea noastră. Vino să te vaccinezi la UMF Iași!”, a transmis prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Maratonul de vaccinare este organizat de UMF Iași, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Iași, Colegiul Medicilor Iași, Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Iași (OAMGMAMR Iași), Prefectura Iași, Primăria Iași, Consiliul Județean Iași și Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Primul maraton de vaccinare din țară a avut loc la Timișoara, iar în perioada următoare vor avea loc evenimente similare și la București, Cluj Napoca, Târgu Mureș și Craiova.