A doua ediție din acest an a simulării concursului de admitere la UMF Iași va avea loc online

mai 5, 2020 | @ Academic | 2 comentarii

Luând în considerare contextul epidemiologic actual, cea de-a doua ediție a Simulării Concursului de Admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași se va desfășura online, în weekend-ul 30-31 mai 2020. Înscrierile au loc în perioada 11-24 mai.

„Nu am vrut să renunțăm la acest proiect, pentru că este important să le oferim candidaților șansa de a-și testa cunoștințele înainte de concursul de admitere, astfel că această sesiune se va desfășura online. Este cea mai bună soluție găsită de organizatori și îi felicit pentru eforturile depuse, iar viitorilor candidați le urez succes”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Aflat la a IX-a ediție și înregistrând un număr de peste 1600 de participanți la ediția din martie 2020, acest proiect educațional își propune să testeze cunoștințele candidaților și să-i obișnuiască cu rigorile examenului pe care aceștia îl vor susține în data de 26 iulie 2020.

Această ediție a Simulării Concursului de Admitere presupune colaborarea Comitetului de Organizare cu o platformă specializată în susținerea de testări online. S-a decis parteneriatul cu QuestMed, o aplicație web care permite crearea și distribuirea tezei pe care candidații o vor avea de completat. Candidații se vor înscrie pe site-ul nostru și vor fi direcționați automat pe platforma online, unde li se va genera un cont cu user și parolă. Cu acestea se vor loga în momentul simulării. ”, a declarat Miruna Ungureanu, președinte SSMI.

Concursul propriu-zis constă în susținerea unui test grilă sub forma unui formular online cu întrebări concepute și redactate exclusiv de către cadrele didactice ale Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Timp de 3 ore, candidații vor rezolva întrebările de tip complement simplu cu informații din toate manualele alternative valabile pentru disciplinele și clasele de liceu.

Taxa de participare este în cuantum de 30 de lei și poate fi plătită online cu ajutorul unui card bancar în timpul procesului de completare a formularului de înscriere sau prin DEPUNERE/TRANSFER BANCAR.

Taxa poate fi plătită în următorul cont bancar:

  • Nume: Societatea Studenților Mediciniști Iași
  • IBAN: RO84RNCB0178011166540001
  • Cod fiscal: 8740489
  • BCR, Iași, Al. I. Cuza, Str. Ștefan cel Mare, no. 8A

Detalii plată (în cazul plății prin transfer bancar), la detalii trebuie specificat: TAXĂ SIMULARE ADMITERE și numele participantului (în cazul în care o altă persoană efectuează depunerea). Această taxă nu include comisionul perceput de bancă pentru depunere (4 RON).

Proiectul se află sub tutela Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, fiind rezultatul colaborării strânse dintre Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Farmaciști Iași, Societatea Studenților Stomatologi Iași, Asociația Studenților Bioingineri Iași și Societatea Studențească de Chirurgie din România, filiala Iași. Scopul acestuia este de a-i ajuta pe candidați să se acomodeze cu atmosfera de examen și strictețea acestuia, să-și testeze cunoștințele acumulate până în momentul respectiv și să își facă o idee comparativă despre nivelul academic la care se află.

Simularea Concursului de Admitere este deschisă pentru toți elevii ciclului liceal, precum și pentru alte persoane care doresc să se înscrie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și au urmat un ciclu de învățământ secundar superior (liceu sau colegiu).

Participanții au posibilitatea de a susține concursul la o anumită specializare, având opțiunea să aleagă dintre mai multe discipline propuse în metodologia pentru examen, cu ponderea întrebărilor din disciplina obligatorie de minim 60%. Astfel, pentru specializările Medicină și Medicină Dentară, candidații vor susține o probă obligatorie la Biologie clasa a XI-a și o probă la alegere: Fizică sau Chimie Organică. Pentru specializarea Farmacie, disciplina obligatorie este Chimie Organică, iar cea la alegere este Biologie Vegetală sau Biologie clasa a XI-a. Specializarea Balneofiziokinetoterapie și Recuperare necesită susținerea concursului la Biologie clasa a XI-a, în timp ce Bioingineria Medicală oferă opțiunea participanților de a alege proba de concurs între Biologie clasa a XI-a sau Matematică. Pentru Asistență Medicală Generală, Nutriție si Dietetică, Tehnică Dentară și Asistență de Profilaxie Stomatologică, disciplinele de concurs disponibile sunt Chimie Organică sau Biologie, clasa a XI-a.

Rezultatele și baremele de corectare vor fi publicate în data de 31 mai 2020, după finalizarea ambelor sesiuni de examinare, pe site-ul http://simulare-admitere.ssmi.ro/  Contestațiile se pot face în primele 4 ore de la finalizarea examenului din data de 31 mai, printr-o cerere tipizată ce va fi afișată pe pagina oficială de Facebook a Simulării Concursului de Admitere, la finalul celor 3 ore de concurs. Aceasta va fi completată de candidat și trimisă la adresa de mail simulareadmitere@ssmi.ro.