Clubul de literatură și arte „V. Voiculescu” prezintă „Viața fără filtre”
Cu ocazia Zilelor UMF Iași, Clubul de literatură și arte „V. Voiculescu”, coordonat de dr. Richard Constantinescu, titularul discipliniei de Istoria Medicinei, își va deschide porțile virtual pentru un dialog cu scriitoarea Ioana Bâldea-Constantinescu. Evenimentul are loc marți, 8 decembrie, de la ora 18.00, pe platforma Zoom.
„În cadrul Zilelor UMF 2020, ne vom întâlni cu Ioana Bâldea-Constantinescu, jurnalist cultural, scriitor și traducător. Evenimentul, pe care l-am numit „Viața fără filtre”, are ca partener Editura Corint, care a publicat recent două volume de interes pentru mediciniști: „Gripa spaniolă din 2018. Pandemia care a schimbat lumea” – scris de Laura Spinney și „Naziștii și drogurile. Senzații tari în al Treilea Reich” – avândul ca autor pe Norman Ohler. Împreună cu Ioana, brand manager al editurii, vom analiza aceste volume, dar, în principal, vom dialoga despre scris și corp, miresme și miasme, medicină și literatură, eroi și antieroi”, a declarat dr. Richard Constantinescu.
Clubul de literatură și arte „V. Voiculescu” are o vechime de peste cinci decenii. A funcționat în perioada comunistă, în coordonarea profesorului și scriitorului Ion Hurjui – fostul Cenaclu „V. Voiculescu”, iar acum, în vremuri pandemice, activează în format online. Clubul, înainte de recluziunea din primăvară, în parteneriat cu Editura Publica din București, a organizat, în februarie, în Amfiteatrul „Mihai Ștefănescu-Galați / Clădirea „Nicolae Leon”, evenimentul „Acceptare și diversitate”. Pornind de la volumul „Scânteia. Povestea mamei care a crescut un geniu”, scris de Sylvia Nasar, și apărut la Editura Publica / Colecția Narator, dr. Richard Constantinescu a purtat un dialog cu studenții mediciniști despre „puterea speranței și despre posibilitățile uimitoare care pot apărea când rămânem cu mintea deschisă și învățăm să scoatem la iveală adevăratul potențial care se află în fiecare copil”, după cum scrie autoarea cărții.
În luna mai, Cristina Andone, scriitor și trainer de creativitate, s-a întâlnit cu studenţii mediciniști ieșeni, sub forma unui dialog virtual, dialog ce a plutit între muzică, antreprenoriat și scris, bani și Beethoven, nesupuse și libertate.