„Prevenția obezității la vârsta copilăriei – Educația pentru un stil de viață sănătos”

iun. 22, 2022 | @ Academic | 0 comentarii

Iașul – orașul care a primit în 2021 premiul Comisiei Europene pentru activitățile de promovarea a unui stil de viață sănătos în rândul copiilor, a fost gazda Conferinței Cooperarea România-Republica Molodova „Prevenția obezității la vârsta copilăriei – Educația pentru un stil de viață sănătos”, ediția a X-a. 

Conferința, care a avut loc vineri, 17 iunie 2022, a fost organizată de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și Fundația Tradiții Sănătoase, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene, în cadrul „Rețeaua integrată transfrontalieră pentru servicii de sănătate avansate în obezitate, diabet și tulburări metabolice”, 1HARD/4.1/93, https://ro-md. net/ro/. Conferința a reunit specialiști multidisciplinari care au prezentat experiența și recomandările lor privind cele mai eficiente strategii de prevenire și combatere a obezității infantile în România și Republica Moldova.            

În cadrul conferinței a fost lansat pachetul educațional ”Traista cu sănătate”, prezentat de autori și de cunoscutul realizator radio Mihai Morar.

Mai multe informații puteți găsi pe pagina de web a conferinței: www.traditii-sanatoase.ro.

PACHETUL EDUCAȚIONAL TRAISTA CU SĂNĂTATE, 2021

  • Traista cu sănătate.Tradiții sănătoase pentru copii sănătoși,

Autor: Veronica Mocanu, ilustrator Alexei Gurschii

  • Traista cu sănătate în practică – ciclul preșcolar,

Coordonatori: Genoveva Aurelia Farcaș, Elena Seghedin, Mihaela Simion, Alla Apopei

  • Traista cu sănătate în practică – ciclul primar,

Coordonatori: Genoveva Aurelia Farcaș, Elena Seghedin, Corneliu Constantin Ilie, Alla Apopei

Pachetul educațional ”Traista cu sănătate” cuprinde un suport educațional (260 pagini) și ghidurile pentru profesorii din ciclurile preșcolar și primar. Fiecare din cele opt unități din manual, conține 4 lecții grupate pe o tematica: 1. Bucate din Traista cu sănătate (alimentație sănătoasă), 2. Jocuri din Traista cu sănătate (activitate fizică), 3. Sfaturi fermecate din Traista cu sănătate (igienă) și 4. Pietre nestemate din Traista cu sănătate (valori morale și civice).