Intersecția dintre spiritualitate și medicină: Conferința „Biserica, spital duhovnicesc”, la UMF Iași

apr. 16, 2024 | @ Academic | 0 comentarii

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a găzduit astăzi, 16 aprilie 2024, conferința „Biserica, spital duhovnicesc”, susținută de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Acest eveniment s-a desfășurat în Aula „George Emil Palade”, marcând un moment important în cadrul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor.

Conferința a oferit o reflecție profundă asupra rolului Bisericii în vindecarea și îngrijirea sufletului, subliniind conexiunea dintre medicină și spiritualitate. Înaltpreasfințitul Teofan a abordat tema prin prisma experienței sale bogate, atât în domeniul teologic, cât și în cel al serviciului comunitar, evidențiind modul în care Biserica poate contribui la sănătatea spirituală a individului.

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași, a exprimat bucuria și onoarea de a-l avea ca invitat pe Înaltpreasfințitul Teofan, remarcând speranța și întărirea pe care prezența și cuvintele sale le aduc întregii comunități academice și medicale.

Înaltpreasfințitul Teofan a fost întâmpinat cu căldură de comunitatea academică și de studenți, iar discursul său a fost primit cu mare interes, fiind considerat un îndemn la reflecție și la asumarea unui rol activ în îngrijirea și suportul oferit celor aflați în suferință.

 

Înregistrarea conferinței: